BRUCE SPRINGSTEEN-WE SHALL OVERCOME-THE SEEGER SESSIONS

Seeger sessions liveHoera, ik was gisteren jarig en kreeg de nieuwe CD van Bruce Spingsteen, The Seeger Sessions, "We shall overcome". Ik schreef al eerder over de concerten rond The River en dat ik daarna afhaakte wat Bruce betreft. Nu ben ik weer helemaal enthousiast. Al bij de eerste maten van het eerste nummer "Old Dan Tucker" is het meteen FEEST. De energie spat de Kefboxen uit. De subwoofer staat te bassen en te trillen als nooit tevoor. Ik wil dansen (maar ik blijf gewoon zitten). Ik herinner me het Hiiihaaaaah gevoel van heel lang geleden toen ik voor de eerste keer CCCinc. live zag in de Rotterdamse Exit. Ook meteen feest en het houdt niet op. Het tweede nummer……

…."Jesse James" hilbilliet gewoon door. Dan een versnelling terug. In Mrs.McGrath horen we hoe Ierland verbonden is met Amerika. Prachtig. Ik krijg hier kippenvel van. In de bijbehorende DVD (aan de andere kant van de CD) vertelt Springsteen over de authentieke instrumenten. Banjo, horns, trekzak, een versleten akoestische gitaar, violen. Dat deze instrumenten echt leven, bij het echte leven horen. Dat horen en zien we de hele tijd. Binnen in de huiskamer van Bruce, buiten, in de studio. Overal. Pak je gitaar op en speel. Zoiets. In het vierde nummer "O Mary don’t you weep" wordt er heerlijk meegezongen door de dames. Het blijft sterk, eerlijk en levend. Dan op een gegeven ogenblik het moment waar ik bang voor was. Het overbekende lied van protest en hoop. We Shall Overcome. Ik val stil en schiet bijna vol. Een episode uit mijn jeugd schiet in een paar flitsen door mijn hoofd. Eind jaren zestig. Oliveo voetbalkamp. Wij, jongetjes zijn een week in een boerderij in Uden. We slapen in de lege koeienstal. Op strozakken. Overdag lopen we door de bossen, over de Drunense duinen, rond Uden en we zingen de hele tijd stoere kampliedjes. "Wij zijn de Turken, wij zijn de rasechte Turken, we dragen hele lange jurken en we roken Fatimasigaretten (Lumberjack van Monty Phyton is ook goed)", Amen (eeeemen) van Otis Redding, "Al leg ik een meter onder de stront, dan heb ik de smaak nog in mijn mond van Heinekes bier" (we dronken alleen liters Exota, bruine bij voorkeur). "Toen ik in dienst kwam was ik een groentje" (S5) en……..WE SHALL OVERCOME". En nu dan de ingetogen, stromende versie van Springsteen. Prachtig. Thank you Bruce. ‘s Avonds google ik nog wat rond of er nog kaarten zijn voor het concert op 16 mei. Ik wil erbij zijn.

Zie ook de eerdere berichten rond deze act op deze blog onder "concerten".

Lees ook:BRUCE SPRINGSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS TERUG IN NEDERLAND. WE SHALL OVERCOME
Lees ook:SPRINSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS BAND-WE SHALL OVERCOME
Lees ook:BRUCE SPRINGSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS BAND IN DE HEINEKEN MUSIC HALL
Lees ook:SMALL TOWN BLUES-ERIK DEN TUINDER (MP3)
Lees ook:BRUCE SPRINSTEEN THE SEEGER SESSIONS

5 reacties op “BRUCE SPRINGSTEEN-WE SHALL OVERCOME-THE SEEGER SESSIONS

  1. dualo

    Gefeliciteerd, moet ook maar eens naar de winkel ken je trouwens train a coming van Steve Earle ook zo’n lp helemaal acoustisch.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Ja die heb ik. Ook Steve Earle and de Del McCouryband. Ook helemaal goed. Vandaag nog the Flying Burrito Brothers met Gilded Palace of Sin. Vind je dat ook leuk ? Had ik al op lp en wilde al jaren op cd hebben. Vandaag gekocht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. dualo

    Volgens mij heb ik alles van of waar Gram Parsons meedoet, jammer dat dat niet zoveel is.
    Love hurts met Emmylou Harris kan ik blijven luisteren.

      /   Beantwoorden  / 
  4. dualo

    Wilde weleens horen hoe dat vroeger heeft geklonken en ik heb een schatkamer gevonden public domain 78 toeren dl heb al 2 cd’tjes vol met dit soort muziek, allemaal jaren 20 Charlie Poole, Dock Boggs, je hebt daar de afdelingen jugband banjo 78rpm blues folk appalachian en http://www.archive.org/details/VessLOssman ragtime banjo het zit allemaal in open audio archive.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.