EMMYLOU HARRIS EN MARK KNOPFLER

Emmylou Harris en Mark Knopfler geven een concert in Rotterdam Ahoy op maandag 5 juni. Ze hebben een duetten cd gemaakt. "All the Roadrunning". Op de site van Emmylou kun je het hele titelnummer beluisteren. Ik vind het wel mooi.

Nadat Gram Parsons, het grote voorbeeld (liefde ?) van Emmylou Harris, in 1973, op 26e jarige leeftijd overlijdt aan een mix van alcohol en morfine, is zij altijd op zoek gebleven naar een vervanger. Kwam in de buurt met onder andere: Neil Young (Harvest, American Bars en veel meer), Bob Dylan (Desire), Johnny Cash. Prachtig allemaal, maar…

als je Emmylou’s interviews en bio’s leest komt het steeds weer op Gram Parsons. Hij kon ook wel wat.

Tilde de countrymuziek van oudbakken naar modern, eind jaren 60, begin jaren 70. Speelde met de Byrds (Sweatheart of the Rodeo) en richtte de Flying Burrito Brothers op. (Gilded Palace of Sin en meer.) Ja, en wat doe je in de jaren 70 met de status van geniaal muzikant ? Een overdosis nemen, op zijn minst. Legendevorming gegarandeerd. Nu doet Emmylou het met Markie Knopfler. Wel verrassend. Ik weet nog niet of ik zal gaan.

Wat vind jij ? Gaan of niet ? Waarom ?

Lees ook:NIEUWE CD VAN BOB DYLAN “MODERN TIMES”
Lees ook:CD “NIET THE BEATLES” VAN ZORGZAAM EN GAZON BINNENKORT UIT.
Lees ook:NEDERLANDSTALIGE BEATLE INTEPRETATIES
Lees ook:ELLY EN RIKKERT, KON DAT WEL ?
Lees ook:MUZIEKSTUDIO GAAT MISSCHIEN DOOR

2 reacties op “EMMYLOU HARRIS EN MARK KNOPFLER

  1. Berry

    Gaan, als Mark maar niet weer privat investigations gaat spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pascal

    De laatste keer is in 1992 geweest…Als je de shows van april vorig jaar bedoeld, dat was “The Mist Covered Mountains” van de soundtrack Local Hero

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.