SPRINSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS BAND-WE SHALL OVERCOME

Op deze weblog vind je al twee berichten over het aankomende concert van Bruce Sprinsteen in de heineken music hall. Wat is er aan de hand in Amerika ? Neil Young is Bush zat en maakte een protestCD en Springsteen maakt ook een statement met zijn Pete Seeger liedjes. Ja, iemand moet het doen zullen ze gedacht hebben. Hieronder lees je een stukje recensie van de CD We Shall overcome. De hele recensie kun je lezen door op deze link te klikken.

We Shall Overcome — which was recorded live in Springsteen’s New Jersey home with a fourteen-piece band, including horns, banjo, fiddles, washboard, organ and accordion — is his most jubilant disc since Born in the U.S.A.

But with his first-ever album of songs written by …

…other people, it feels like he’s turned to the music of our shared past to find a moral compass for a nation that’s gone off the rails. The protest anthems "Eyes on the Prize" and "We Shall Overcome" are performed with an understated urgency; the gospel standard "Oh, Mary, Don’t You Weep" — which Springsteen sings in a gruff Tom Waits-ish baritone and to which the Seeger Sessions Band gives a Dixieland treatment with Stephane Grappelli-style violin — promises, "Brothers and sisters, don’t you cry/There’ll be good times by and by."

Springsteen discovered most of these tunes — which also include sea chanteys ("Pay Me My Money Down"), minstrel songs ("Old Dan Tucker") and outlaw ballads ("Jessie James") — on LPs by Seeger. Among the pleasures of this album is rediscovering childhood staples like "Erie Canal" or "John Henry" via Springsteen’s craggy, familiar voice — which is as mighty and powerful as the steel-driving man himself.

Als ik dit allemaal lees ga ik het heel jammer vinden dat ik geen kaartjes heb voor het concert in de Heineken Hall. Ik ga wat missen. Misschien ga ik dan nog maar wat proberen op marktplaats.

Of heb jij een kaartje over ?

Lees ook:BRUCE SPRINGSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS TERUG IN NEDERLAND. WE SHALL OVERCOME
Lees ook:BRUCE SPRINGSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS BAND IN DE HEINEKEN MUSIC HALL
Lees ook:BRUCE SPRINSTEEN THE SEEGER SESSIONS
Lees ook:BOB DYLAN GEEFT ETA CONCERT IN SAN SEBASTIAN
Lees ook:BRUCE SPRINGSTEEN-WE SHALL OVERCOME-THE SEEGER SESSIONS

2 reacties op “SPRINSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS BAND-WE SHALL OVERCOME

 1. dualo

  Heb een nummer gehoord op de radio, want my money of zoiets is erg goed.

    /   Beantwoorden  / 
 2. josefine

  de show was op tv, optreden in enegeland dacht ik. Het enthousiasme en de pret die ze showden tijdens de “oldies” was inspiring om te zien.
  Wordt je vrolijk van

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.