Categorie: "Verhalen/Bandstories"

LOU REED EN IK

Op een zomerse dag was ik met mijn klas kinderen in het Kröller Möller museum op de Hoge Veluwe. Schilderijen van Van Gogh bekijken. Na een uurtje ging ik alvast buiten op een muurtje zitten om de kinderen die het wel gezien hadden op te vangen. Ik zat daar een poosje met een langzaam aangroeiende club kinderen. Ineens zag ik Lou Reed voorbij lopen. Hé, riep ik naar mijn leerlingen, kijk, daar gaat Lou Reed. Wat voor jullie Eminem is, was hij voor ons, in mijn tijd. Daar heb ik nog een heel stel L.P.’s van op zolder staan. Ze wilden meteen achter hem aan rennen. Loui Loui (Lou Reed op zijn Engels door mij uitgesproken, bleek als Loui te klinken). “Niet doen”, riep ik ze terug. “Laat die man”.

Even later liepen we met het hele stel richting parkeerplaats ……….

BEDEVAART NAAR DE WEST COAST MUZIEK

In de zomer van 1977 zat mijn eerste jaar werken erop. Jong, samenwonend in een huisje onder de huurwaarde (80 gulden per maand !) en twee salarissen te besteden. Het geld kwam met bakken tegelijk binnen. Dat betekende:veel elpees kopen, eten buiten de deur en uitgaan en dan toch nog geld overhouden. Spullen voor in huis vonden we onbelangrijk. Oude zooi van oma en ikea plunderen was genoeg. Wat een luxe.

We besloten met een zestal vrienden en vriendinnen naar Amerika op vakantie te gaan. …

ELLY EN RIKKERT, KON DAT WEL ?

In Amsterdam had je Paradiso, in Rotterdam moest je in Exit zijn, in Delft was De Eland berucht en in ons Dorp gingen we op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag naar de Boerderij. Eind jaren 60, begin jaren 70.

Het hippietijdperk loopt ten einde. Elly en Rikkert Zuiderveld kwamen spelen in de Boerderij. "Kon dat eigenlijk wel" ?, vroegen wij ons af. Elly had natuurlijk wel enige status vanwege haar duet met Boudewijn de Groot op Meester Prikkebeen. Nederlandse Flower Power. En dan dat tuttige "Alles is vrij" of nog erger "De kauwgomballenboom". Maar bekende artiesten, in ons dorp, nog een zweem van Hippiedom, dus wij gingen.