Categorie: "Lijstjes"

NIEUWE CD VAN BOB DYLAN “MODERN TIMES”

Dylan kwam woensdag met zijn nieuwe album Modern Times op nummer één binnen in de Amerikaanse Billboard 200-lijst van best verkochte popalbums.

Het is vooral een gezellige CD. Makkelijke liedjes. Soepel gespeeld en charmant gezongen (?). In eerste instantie dacht ik aan "Selfportrait", maar later vond ik deze muziek meer in de lijn van Nasville Skyline liggen. Gezellig allemaal, ik houd hier wel van en ken hem al helemaal uit mijn hoofd, maar is dat wat de echte Dylan fans verwachten, gezelligheid? Schijnbaar wel want het album krijgt overal juichende kritieken. Het is ook weer een bewijs van wat Dylan zelf in zijn autobiografie vertelt. Hij zegt altijd gewoon een leuk, mooi liedje wilde maken en helemaal niet de protestzanger wilde zijn die men van hem maakte. Modern Times vind ik OK. Aint Talkin vind ik briljant. Dylan op zijn best.

Het is in ieder geval voor het eerst in 30 jaar dat Dylan op de hoogste plek staat met een album. Billboard meldde dat van Modern Times in de eerste week 192.000 exemplaren over de toonbank gingen in de VS. In Nederland kwam het album woensdag op nummer drie binnen.

Dylans laatste album dat de hoogste positie in de Amerikaanse albumlijst wist te bereiken, was Desire uit 1976. Met zijn laatste cd breekt de zanger ook nog eens een persoonlijk record: nooit eerder kwam hij zo hoog binnen met een nieuw album. Kijk ook hier.

De 10 beste Dylan album’s :

SYD BARRETT KING OF PSYCHEDELLICA DOOD. (gouden doden)

Syd Barrett (60), is overleden.

Geboren als Roger Barrett in de Engelse plaats Cambridge werd hij halverwege de jaren ’60 door bassist Roger Waters gevraagd voor Pink Floyd. Drie jaar en een album later verliet hij de band vanwege drugsproblemen. Zonder Barrett werd Pink Floyd een gewone rockgroep. Het speciale, wat we toen psychedelische effect noemde, was er met het vertrek van Barrett wel af.

See Emily play, Arnold lane. Dat werk.

WK VOETBAL – VOETBALLIEDJES

Wat is het mooiste voetballied aller tijden. Reageer met jouw top 3 en aan het eind van het WK maakt muziekstudio een top 10 op.

Tot nu:

You’ll never walk alone van Gerry and The Pacemakers.

Forza van Nelly Futado.

We are the Campions van Queen.

Simply the best van Tina Turner.

Campione 2000-E-type

En als je op de link hierna klikt hoor je een gloednieuw, wk-voetballied van Het Nederlands 4tal. Het heet: Ik ben een voetballer. Nederlands 4tal – Ik ben een Voetballer 256.wma

Drie voetballiedjes van de CD "Als Nederland Wint", van Kinderkoor Prettig Weekend met de Hermes House Band en Antonie Kameling.

Luister naar: 01 Als Nederland wint.wma,

Luister naar: 03 Oranje.wma,

Luister naar: 20 Hup Holland hup.wma

En hier is een fragment te zien van de het wk lied voor deze zomer. Kinderkoor PW met Coen Moelijn, Faas Wilkes, Pi-air en majoor Bosschaart. Klik hier en start de film.

Reageer hieronder met jouw top drie en/of stuur ook jouw voetballied naar [email protected] en je vindt jouw lied hier terug.

BILLY PRESTON (Gouden Doden)

Billy Preston is dinsdag op 59-jarige leeftijd overleden. Met zijn rode lakjasje op het dak van het Apple kantoor speelde hij live en onnavolgbaar swingend de toetsen op Get Back. Mede daardoor een van mijn favoriete Beatlesongs.

Op Stricky Fingers van de Rolling Stones speelt hij de mooiste hammondorgel bluessolo ever op "I got The Blues". Ik zou zeggen: "Billy Bedankt daarvoor". Ik vind het nog steeds prachtig.

De skyradioliefhebbers kennen vast wel You Are So Beautiful, dat in de uitvoering van Joe Cocker nog steeds elke dag weer een beetje meer doodgedraaid wordt. Ook van Billy.

Met zijn overlijden treed Billy hiermee toe tot de eregalerij der Gouden Doden. Mocht er "iets" zijn na de dood (wat ik ten zeerste betwijfel) dan speelt Billy daar gewoon verder op zijn Hammond, Rhodes of andere toetsen. Wordt al een aardig orkestje daar.

MONDAY I GOT FRIDAY ON MY MIND (lijstjes)

De liedjes bij de dagen.

Maandag: Monday, monday (Mama’s and Papa’s), I dont like mondays (Boomtownrats), Here comes another mondaymorning (George Papavgeris).

Dinsdag: Ruby Tuesday (Stones)

Woensdag: Wednesday morning at 5 o’clock (she’s leaving home), Beatles,

Donderdag: Thursday"s child (Tanita Tikiram)

Vrijdag: Friday on my mind (Easybeats), Thank god its Friday, Vrijdagavond (Frank Boeijengroep),

Zaterdag: Zaterdag was de mooiste dag van de week uit Groen als gras (AllStars), Saturdaynight Fever (BeeGees), Saturdaynight (Herman Brood)

Zondag: Lazy Sunday afternoon (Small Faces), Zondag (Rob de Nijs), Elke dag denk ik aan zondag (Willeke Alberti), Zondagochtend/Gat in de dag (Peter Tetteroo), Nooit op zondag (o.a. Mieke Telkamp), Sunday Bloody Sunday (U2).

Alle dagen: MaDiWoDo

Weet je er nog meer om deze lijst compleet te maken, reageer dan hieronder en ik zet ze erbij.

DE 10 MOOISTE LIEDJES (lijstjes)

Een lijst met de mooiste liedjes: (maar 1 liedje per groep) volgens Muziekstudio.blog.nl

  1. Strawberry Fields-Beatles
  2. I’m a believer-Monkees
  3. Teach your children-Crosby Stills Nash and Young
  4. Allison-Elvis Costello
  5. Angelou-Van Morrison
  6. It makes no difference-The Band
  7. Labelled with love-Squeeze
  8. Salty Dog-Procol Harum
  9. You’ve got a friend-James Taylor
  10. I’ve got dreams to remember-Otis Redding

Wij zijn benieuwd naar jouw lijst. je kunt hem hieronder bij "reacties" kwijt.

SINGAPORE’S CALLING (lijstjes)

Een lijstje van Lidya uit Singapore:

Ik ken hier niet zoveel mensen die muziekfreak zijn, in ieder geval niet op de popmuziek manier. Wij doen erg ons best updated te blijven met wat er gaande is in de wereld w.b. hippe muziek en elk concert dat in Singapore gegeven wordt, bezoeken we. Zo heb ik ook een klein lijstje van de laatste 15 jaar: wel de grote namen he, gemiddeld 1 per jaar, niet veel, maar ja, wat wil je in deze wat minder op Westerse popcultuur gerichte bevolking.

Fort Minor, Red Hot Chili Peppers, Eagles, Linkin’ Park, Hoobastank, Robby Williams, Foo fighters, Eric Clapton, REM, Garbage, Smashing Pumpkins, Ash, Hooty and the Blowfish, Bryan Adams, Sheryl Crow.

Laatst was er een soort heel kleinschalige Pinkpop georganiseerd in een park. De toegangsprijzen waren laag, het was super georganiseerd. Je kon een leuk t-shirt kopen en het duurde van vrijdagmiddag tot zondagavond. Er waren 36 voor mij onbekende bands uit Singapore, Australië, een paar uit de UK and USA. Er waren ongeveer 100 mensen per dag. Schandalig en triest tegelijkertijd. De organisator deed net of hij het naar zijn zin had, maar heeft waarschijnlijk heel veel geld verloren. Singapore is er nog niet aan toe, denk ik. Loser, 1927 en The Animators stonden in het programma. Ken je die?

JUNE POINTER OVERLEDEN (gouden doden, lijstjes)

ATLANTA (ANP) – Het jongste lid van de Pointer Sisters, June Pointer, is overleden. June Pointer werd niet ouder dan 52. Ze had kanker.

De zusjes Pointer hadden in de jaren zeventig en tachtig hits als I’m So Excited en Fire. Ooit begonnen ze met zijn vieren en later gingen drie zussen verder: June, Ruth en Anita. Bonnie Pointer begon een sololoopbaan en was in tegenstelling tot haar twee andere zussen niet bij het overlijden van June. Jammmer toch zoiets.

foto: Artistdirect.com

Ik zag de (4) Pointer Sisters in 1974 in een nachtconcert in de Rotterdamse Doelen. Dat had je toen regelmatig, een nachtconcert. Eerder op de avond naar Frank Zappa in de Ahoyhal en daarna meteen door naar de Doelen. Ze begonnen veel te laat (pas om 2 uur), maar ze swingden de pan uit. Ik zat vlak vooraan en was ik nou wel of niet verliefd op June of Bonnie ?

BESTE CONCERTEN (lijstjes)

1. The Band r’dam 1971 Doelen R’dam. (op slag betoverd en een bandmannetje geworden)

2. Wings 1976 Ahoy R’dam (Beatles revisited, voor het eerst)

3. Bruce Springsteen 1975 Ahoy R’dam (feest, dynamiek, Flo and Eddy als verrassing tijdens Hungry Heart, traantjes)

4. Frank Zappa and the Mothers of Invention 1972 (?) Ahoy R’dam met the Turtles (was grote zappa fan)

5. Ian Dury and the Blockheads 1979 Doelen r’dam (Do it yourself, feest, op de stoelen)

6. The Eagles 1977 Ahoy R’dam (perfectie in samenzang, koorzang)

7. Ry Cooder en John Hiatt 1982 (?) Doelen R’dam (prachtige melancolie etc.)

8. Jonathan Richman and the Modern Lovers in de Lantaren R’dam (feest, Ice cream man)

9. CCC inc. Eksit R’dam (1970 ?) (feest)

10. Prince (Galgenwaard, Utrecht)

Ook beter dan gewoon goed……..