PAUL WELLER OP PINKPOP

LANDGRAAF (ANP) – Paul Weller speelt ook op Pinkpop.

Deze britpop pionier stond in 1980 al met The Jam op Pinkpop, maar daarna nooit meer. We kennen nog A town called Malice (Jam) en a Long hot summer (style councils). Daarna ben ik de draad kwijtgeraakt, maar als ik op wikipedia kijk zie ik dat hij nog heel veel gemaakt heeft. OK ik ga eens wat opzoeken en beluisteren. Wie weet heb ik wat gemist.

Zie ook dit.

Zou hij nog steeds zo …

…verknocht zijn aan zijn Rickenbacker. Net als John Lennon en Jim McGuinn (Byrds). Ik heb er trouwens ook een.

Paul Weller’s Rickenbacker. John Lennon’s Rickenbacker.

Jim McGuinn’s 12 snarige Rickenbacker.

Peter Tetteroo’s Rickenbacker.

Wat is "jouw" lievelingsgitaar ? en waarom ? Schrijf het hieronder bij de reacties.

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (DEEL 14, SLOT)
Lees ook:EMMYLOU HARRIS EN MARK KNOPFLER
Lees ook:HOE GOED WAREN DE BEATLES EIGENLIJK ?
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 11)
Lees ook:ANOUK TOCH NIET OP PINK POP

5 reacties op “PAUL WELLER OP PINKPOP

 1. Ismaël

  Mijn favoriete gitaar? Daar hoef ik niet lang over na te denken! Mijn eigen ivoorkleurige Höfner 175 V(ibrato) met 513 pickups en wel het model uit 1970. Het model is duidelijk van een Fender Telecaster afgeleid, maar de techniek is heel eigen. Ook zijn de pickups beide humbuckers die, zoals de fans weten, een warm en dynamisch geluid geven zonder al te veel te storen. In “You’re Making It Worse” wordt de Höfner overigens als slaggitaar gebruikt.
  De Rickerbackergitaren vind ik ook erg gaaf, maar lang niet alle modellen (zoals de 381-serie). Ze maken in ieder geval wel de gaafste basgitaren (met dat typische “knorretje” in de midsectie).

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ismaël

  Even nog over Paul Weller: hij maak nog steeds erg sterke albums, luister bijvoorbeeld maar eens naar zijn laatste album “As Is Now”.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ismaël

  Inderdaad bedoel ik dat model. Het geluid is wel OK, begrijp me goed, maar ik vind het model niet mooi. De 350 & 325 vind ik stukken mooier en staat voor mij voor HET Rickenbackermodel. Die 4003-serie basgitaar is echt gaaf. Die gitaarvariant daarvan is ook erg mooi. Ik heb op het punt gestaan om er zo een te kopen, maar koos dus uiteindelijk voor een Höfner…
  Dat van dat keyboardbaslijntje is inderdaad niet best, maar ik wel eens een band gehoord die alle baslijnen (LIVE!) uit het keyboard haalden. Over waardeloos gesproken. Bands als Keane hebben trouwens niet eens een bassist! Dat is helemaal schandelijk (ook de piano kan dit NIET vervangen)! Maar ja, ieder roeit met de riemen die hij heeft… ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Smithb808

  I really enjoy the blog post. Great. dcgabaefba

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.