BEATLES MUSEUM NIEUWSBRIEF

Beste Beatles fan,Er is weer veel Beatles nieuws. Dus een extra lange nieuwsbrief deze keer. Ten eerste natuurlijk de release van de LOVE CD. Denk er aan dat je opzoek gaat naar de dubbel sisc uitvoering, de 5.1 audio dvd is werkelijk een openbaring.
Speciaal ter gelegenheid van de LOVE release zal Azing Moltmaker een twee uur durende Beatles special uitzenden in het radioprogramma ‘Here Are The Beatles’.
Via internet is het station Compleet FM te beluisteren op www.compleetfm.nl, hier vind je de directe link naar ons radioprogramma. Dit programma zenden we maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur live uit. Wie geen tijd heeft kan op zaterdag de herhaling beluisteren (meer info op www.compleetfm.nl).
Een week na de LOVE uitzending zal wederom een twee uur durende radiospecial uitgezonden worden. Ditmaal ter nagedachtenis van George Harrison die deze maand al weer vijf jaar geleden is overleden. In de special van twee uur draien we de meest unieke opnamen van George. Zet ze in je agenda: 20 en 27 november tussen 19.00 en 21.00 uur, Azing Moltmaker live in zijn radioprogramma ‘Here Are The Beatles’.

Concerten, tentoonstelling en Beatlesmarkt in Zoetermeer

CKC haalt Beatles-expositie naar Zoetermeer
Zaterdag 18 november is het startsein van de Beatles-manifestatie in het
Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) aan de Leidsewallen: een expositie, vier concerten en een lezing. Om 15.00 uur wordt de expositie geopend en zal geheel in de stijl van de Beatles – een live-band op het dak van het CKC Beatlenummers ten gehore brengen. De toegang voor deze opening is gratis.
Het Beatles Museum uit Alkmaar is deze dag aanwezig met een
verkoop/promotiestand waar wederom de leukste items te koop zullen zijn. Kom dus naar Zoetermeer.

Donderdag 23 en vrijdag 24 november worden in de Theaterzaal vier concerten van twee uur gegeven. Deze beginnen op beide dagen om 19.00 en 21.30 uur. Tussen de concerten door houdt Azing Moltmaker (schrijver van maar liefst 34 boeken over The Beatles) de lezing ‘Verboden muziek van de Beatles’. Ook tijdens deze twee concertdagen zal het Beatles Museum aanwezig zijn met haar verkoop/ promotie stand.

Voor de concerten zijn kaarten à € 6.00 verkrijgbaar bij de receptie van het CKC of te reserveren via telefoonnummer 079-3161411. Op het programma staan nummers uit de beginperiode van The Beatles (waaronder de eerste single) tot en met de laatste periode. Vele bekende titels en publiekesfavorieten komen voorbij: Helter Skelter, Paperback writer, Old brown shoe, Hey Jude, Eleanor Rigby, I am the walrus, Strawberry Fields Forever, And I love her, Fool on the hill en Penny Lane. De muziek wordt zo origineel mogelijk gespeeld. Vandaar dat buiten de (docenten)band ‘The Egg-Heads’ ook het Zoetermeers Jeugdorkest onder leiding van Joep Annegarn meedoet, evenals een
kopersectie, een fluitgroep, een strijkkwartet met harpen, een groepje
backingvocalisten en een grote hoeveelheid ‘losse’ gitaristen. In totaal
zijn het meer dan 100 muzikanten. Veel muzikale verrassingen dus.
Azing geeft een lezing over de ‘verboden’ Beatles muziek.
Bij de lezing geen verhalen over hits als ‘Yesterday’, maar over muziek die The Beatles eigenlijk liever niet in omloop wilden hebben. Er wordt
Informatie gegeven over drie categorieën: bootlegs (hiervan zijn de meeste platen in omloop), vervalsingen en pirates. Uiteraard krijgen de fans gelegenheid om vragen te stellen. De expositie, die wordt verzorgd door het Beatles-Museum uit Alkmaar blijft tot en met vrijdag 24 november staan en is dagelijks tussen 09.00 en 21.00 uur gratis te bezichtigen in de foyer.
Het adres is: Centrum voor kunst en kultuur
Leidsewallen 80
Zoetermeer

George Harrison tentoonstelling
Ik vertelde het al eerder in de nieuwsbrief, deze maand is het al weer 5
jaar geleden dat George Harrison is overleden. Het Beatles Museum,
Kanaalkade 21a te Alkmaar staat hier natuurlijk bij stil met een speciale
George Harrison tentoonstelling onder de titel ‘ De muzikale erfenis van
George Harrison’. Te zien zijn; unieke platen, bijzondere items, boeken en video’s. Verder draaien we unieke opnamen op cd en/of dvd. Deze expositie blijft tot de eerste week van januarie te bewonderen.

De Beatles shop is nu extra de moeite van het bezoeken waard. Na de
verbouwing van de Beatles shop is het voor de fans nog meer de moeite waard om het museum te bezoeken. Na onze tour naar Engeland zijn weer veel leuke items ingekocht. De ultieme plek voor de geschenken voor de komende feestdagen. Nieuw zijn o.a de 2007 kalenders.

De tweede week van januari 2007 is het museum voor een week gesloten voor een zeer ingrijpende verbouwing, na deze week gaan wij weer feestenlijk open met een splinternieuwe expositie die je als fan gewoon gezien moet hebben.
Welke dat zal zijn??? Nog even geduld.

Even de berichten in het kort:
Zaterdag 18 november: rooftopconcert, opening Beatles tentoonstelling,
Beatlesmuseum verkoop/ruilbeurs in Zoetermeer
adres Leidsewallen 80 / hoek Osylaan, Zoetermeer (wijk 22)
informatie E-mail [email protected]
Maandag 20 november: LOVE radiospecial op Compleet FM (www.compleetfm.nl)
Maandag 27 november: George Harrison special op Compleet FM
(www.compleetfm.nl)
18 november 2006 tot en met 7 januari 2007 George Harrison expositie ‘ De muzikale erfenis van George Harrison’, Het Beatles Museum, Kanaalkade 21a,
Alkmaar -06-38305895
Tot de volgende nieuwsbrief

Team Beatles Museum , Alkmaar
Azing Moltmaker, Anneke Nijboer, Henk Eshuis, Silvia Berkers en Jaap Fleur.

Nagekomen bericht
morgenochten tussen 9.30 uur en 10.00 uur is Azing te beluisteren in het
radioprogramma TROSnieuwsshow, hij geeft dan zijn reactie op de pas
uitgebrachte LOVE cd set.

Lees ook:NIEUWE TENTOONSTELLING IN BEATLESMUSEUM TE ALKMAAR
Lees ook:NOW I’M 64 (DEEL 2)
Lees ook:KURT VONNEGUT EN THE BEATLES (beatlemania)
Lees ook:HOE GOED WAREN DE BEATLES EIGENLIJK ?
Lees ook:DE LIEDJES VAN WEEK 22 OP RIJ (MP3′s)

Eén reactie op “BEATLES MUSEUM NIEUWSBRIEF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.