ELLEMIJN-PETER TETTEROO (MP3)

Ik was een week in Lissabon voor het werk. Het was mooi weer. Je kan heel leuk stappen in Lissabon. Mooie stad. Ik zat op een terras met een goede port voor mijn neus en dacht: "Ik wil naar huis". Daar gaat dit liedje over. Ik hoorde een liedje van Robert Wyatt en de rest ging als vanzelf. Wilco speelt een elektrische gitaar en de rest doe ik zelf.

Luister naar :Ellemijn.MP3

Tekst Peter Tetteroo. Muziek: Robert Wyatt

Mail jouw zelfgemaakte mp3 ook naar [email protected] en zie je lied geplaatst op deze blog.

Lees ook:ZONDAGOCHTEND/GAT IN DE DAG (MP3)
Lees ook:IK HEB MIJN HART VERLOREN AAN HET PLATTELAND MP3
Lees ook:EINDELIJK BEVRIJD-PETER TETTEROO (MP3)
Lees ook:64-L3 (MP3)
Lees ook:VANDAAG OF MORGEN-PETER TETTEROO (MP3)

18 reacties op “ELLEMIJN-PETER TETTEROO (MP3)

 1. Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

  Echt een geweldig nummer…vooral als je Ellemijn heet!

  Groetjes, Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Alsjeblieft Ellemijn. (ik zag je nog in een theatertje in de provenierswijk met Theatersport in de jaren 80(?)samen met Marjella vd Bulk, een oude vriendin)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

  Jeetje, wat leuk, zeg! Dat zal eind jaren tachtig, begin jaren negentig zijn geweest. Dan moeten we haast ook wel gepraat hebben met elkaar, we traden voornamelijk op in minizaaltjes, veel direct contact met het publiek dus.
  Mijn ouders waren allebei ontroerd door dit nummer trouwens, vooral ook door de manier waarop je het zingt. Maar voor wie heb je het nou geschreven? En kan/mag ik het ergens downloaden? Of kan dat via deze site en heb ik dat nog niet door?

  Groetjes, Ellemijn

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Het zit zo. Ik hoorde een liedje van Robert Wyatt (In de jaren 60 en 70 drummer en zanger van de Soft Machine, heel apart). Dat liedje heet “Oh Caroline”. Ik onder de douche dat liedje zingen en het werd opeens: Ik hou nog steeds van jou, en dan een naam die klinkt en klopt. Mijn vrouw heet Ellen, maar dat past niet in het metrum. Ellen….mijn Ellen, en toen schoot jouw naam mij te binnen omdat je naam vanwege dat theatersport gebeuren is blijven hangen. Zodoende werd het Ellemijn. Mooi toch. Klinkt goed. Het is een bijna 100% autobiografisch nummer. Dat wil zeggen, helemaal zo gebeurd als gezongen. Mijn vrouw vind het ook al snel sentimentele onzin en ook dat ik niet kan zingen. Gelukkig zijn er genoeg anderen waaronder ikzelf die dat anders zien, dus zing ik nog steeds door.
  Je kunt het nummer downloaden door erop te klikken met je rechtermuisknop en dan op “opslaan” te klikken. Dan komt het in je mediaplayer of itunes bibliotheek of zoiets. Als het niet lukt kun je me ook je adres mailen (niet over de blog, maar naar [email protected]. Dan stuur ik je een CDtje van mezelf op waar ook “Ellemijn”op staat.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

  Ik ben fan van je!

    /   Beantwoorden  / 
 6. charles van waalwijk

  ha peter,
  je was vroeger familie van me, ik heb nog een foto ( 1976)van je achter mijn eerste drumstel;
  apropos ken je het boek” wrong movements” over robert wyatt?
  ik ben een van de mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de tot standkoming.

  ik was vorig jaar in London, wie kwam ik tegen in rolstoel en met vrouw? robert wyatt.
  wetende dat hij slechts zelden zijn woning verlaat….

  groeten charles van waalwijk ( jr.. inmiddels sr.)

    /   Beantwoorden  / 
  1. gerhard bosch

   charles

   zou je even contact met me willen opnemen?
   gaat over wat Premierspullen
   (k,heb ooit die Rogerssnare van cje overgenomen)
   alvast bedankt

     /   Beantwoorden  / 
  2. Gert Hoogeboom

   dag Charles,

   Wij hebben ooit een drumstel bij je gekocht/geleend voor de kinderen. Kun je contact met mij opnemen, groet Gert

     /   Beantwoorden  / 
 7. peter

  Ha Charles. Wie was je van de drie ? ik weet het nog wel hoor, in jullie schuurtje. Jongens met de juiste humor. (phyton).Je bent dus Wyatt fan en schrijft over muziek ? Groeten thuis.

    /   Beantwoorden  / 
 8. charles van waalwijk

  hee
  meneer de leraar……………………………
  het is”Python”!!

  ik ben de jongste.
  groeten charles

  ps: je was ook stripboek fan, ik las toen kuifje , dat vond JIJ niks want kuifje was rechts…. had een neger als slaaf !

  een van de eerste lp’ s die ik kocht had jij ook… elp met die duif op de voorkant

    /   Beantwoorden  / 
 9. Peter

  Ja ja. Weet ik ook wel. Python. Nou en. Ik was fan van kuifje. Alle boeken wel 100 keer gelezen. Ik wist het al weer. De jongste natuurlijk en je broers. Valentijn en Maarten. Toch. Wat doe je nu nog met muziek ? En leraar ben ik al jaren niet meer. Groet.

    /   Beantwoorden  / 
 10. charles

  het heeft even geduurd….
  ik drum nog steeds. pa is al 12 jaar dood, moeder woont in de schuur en ik in het ouderlijk huis met drie kinderen en vrouw. broers zitten in zutphen en nijmegen.

  ik vond laatst op limewire een nummer van robert wyatt met john lennon samen ! twee van jouw helden?
  roeten charles

    /   Beantwoorden  / 
 11. Peter

  Welk nummer was dat ? Soft Machine in de jaren 60. De eerste en de tweede LP. Grijs gedraaid. Dat stemmetje. Lennon (Beatles) waren toen nog niet in beeld. Die vond ik pas goed nadat ze al uit elkaar waren. Groet, ook aan je broers.

    /   Beantwoorden  / 
 12. charles

  op limewire kwam ik een nummer tegen zang onmiskenbaar lennon, drums onmiskenbaar wyatt
  ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe het heet

  ik vergeet steeds op je site te kijken is er een kortere weg bijvoorbeeld gewoon je iemeel adres?
  ch

    /   Beantwoorden  / 
 13. Anja Koldenhof-Timmers

  Hallo Charles,
  Op een onverklaarbaar toevallig moment kom ik je naam tegen op deze site…..na het lezen van “de heen-en-weertjes” met Peter weet ik het zeker, jij bent Charles, de jongste van de drie broers Van Waalwijk. Mijn excuses als ik je overrompel met dit mailtje. In ieder geval veel groeten, uit Arnhem, ook aan je broers!
  Anja

    /   Beantwoorden  / 
 14. raymond

  Jeetje Charles, kwam je naam toevallig tegen charles sr. sjonge. ik weet nog dat we bij je ouders thuis repeteerden en dat we eerst de schapen moesten ruimen…. met henk en de toenmalige superbassist stefan hommerson of zoiets die we uiteindelijk door henk’s broer adje vervingen na het glorieuze optreden op de staddijk ik weet niet meer hoe we heetten maar wel dat de micro onder stroom stond en ik elke keer als ik er dichtbij kwam een stroomstoot tegen mijn mond kreeg en als hoogtepunt van de avond, ook een van de redenen dan stefan aan vervanging toe was, dat hij op de grond ging zitten verder spelen omdat hij moe was hahahaha….en verder dat jij de enige van ons was die zijn instrument beheerste.. hopelijk alles goed met je en je familie..groetjes Raymond (ook sr. inmiddels maar nog geen opa) oh ja volgens mij heetten we toen ambulance een repertoire van 30 nummers en volgens mij 3 keer gerepeteerd alleen de in en uittro’s.

    /   Beantwoorden  / 
 15. charles

  hallo

  toevallig google ik mezelf…ja ik ben het echt..
  en jij ben jij nog hetzelfde?
  je naam is veranderd

  groeten charles

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.