Categorie: "Concerten"

MADONNA OF DORENBOS AAN HET KRUIS

Waar haalt zo’n fundamentalistiche Bert Dorenbos het idee vandaan om een "wake" tegen Madonna in de Arena te houden. Doet me denken aan het gedoe rond The Beatles in Amerika, nadat Lennon in een interview in 1966 had gemeld dat zij populairder waren onder de jeugd dan Jezus Christus, met de bekende plaatverbrandingen, onder leiding van de Ku Klux Clan tot gevolg. Hysterische taferelen. Of wat te denken van fatwah’s en andere ongewenste zaken. Nee fout. Leve Madonna. Er schijnen nog veel kaarten op het internet verkrijgbaar te zijn. Gaan zou ik zeggen en laat die Dorenbos maar lekker alleen staan met zijn brandende fakkel. Muziek is vrij, zelfs als het Madonna beterft.

MICK JAGGER HAPT NAAR LUCHT

Mick Jagger gebruikt een zuurstofmasker om door zijn optredens heen te komen. Tijdens de solo’s van Keith Richards glipt Mick achter de schermen en wordt aan de zuurstoftank gekoppeld. Al zoveel ellende tijdens deze Bigger Bang Tour. Dit zal ongetwijfeld de laatste groot opgezette Tour zijn. In de toekomst de Stones in het klein in Paradiso of zo. Ook veel leuker.

MARIANNE FAITHFULL EN DE ROLLING STONES

Marianne Faithfull geeft in het najaar vier concerten. De 60-jarige Britse zangeres geeft op 16, 17 en 18 oktober optredens in Den Haag, Eindhoven en Maastricht en op 1 december zingt ze in Groningen.

Als tiener scoorde Marianne Faithfull een hit met As Tears Go By, geschreven door haar oude liefde Mick Jagger. Kijken of zij beter in conditie is dan haar oude vermoeide idolen die uit bomen vallen. Last van haar stem zoals Jagger nu, heeft Faithfull al sinds het begin van haar zangcarriere. Het is juist haar handelsmerk. Hees en rauw. Als ze nu ook maar niet op zangles gaat, samen met Mick.

NEIL YOUNG EN DE REST TEGEN BUSH

Crosby, Stlls, Nash and Young toeren ook weer samen door Amerika. Hun oude hits eerst en dan een set van protest met ook werk van de nieuwste CD van Neil Young. Living With War. Hieronder een stukje over een van hun concerten:

Towards the end of a stop in St. Paul, Minnesota, the band plays a somber, acoustic version of "Find the Cost of Freedom." Images of dead soldiers appear beside a tally of U.S. casualties in Iraq. It is the quietest — and most powerful — moment of the show. When they follow with "Let’s Impeach the President," the entire audience sings along ("We’re preaching to the choir," Stephen Stills says). Next is a trio of Vietnam-era protest tunes — "For What It’s Worth," "Chicago" and "Ohio" — and a Crazy Horse style "Rockin’ in the Free World," during which former Buffalo Springfield guitarists Stills and Young competing to outdo each other. By the end, nearly every string from Young’s famous black Les Paul is torn.

Ik hoop dat ze ook hier komen. Ik ga !

Hier vind je informatie over the Livin with war tour en meer. (video’s, muziek, tegens, voors, debat)

FLACO JIMENEZ IN CONCERT

Eind jaren 70 zag ik Flaco Jimenez voor het eerste in de begeleidingsband van Ry Cooder. Prachtig deze Chicken Skin Revue, vastgelegd op de LP/CD Showtime van Ry Cooder. Het was voor mij toen een eerste kennismaking met de Tex mex muziek. Later bekender gemaakt door Los Lobos en Rowen Heze. Op de CD Showtime zingt Flaco Jimenez het nummer "Volver". Als ik in een Mexicaans restaurant ben en er speelt een livebandje vraag ik altijd even of ze dit nummer willen spelen. Ze kennen het allemaal. Flaco is still goiing strong. Vanavond speelt hij in Paradiso en zelf ga ik a.s. donderdag naar Tilburg om hem daar te zien spelen. Als ik de kans krijg vraag ik hem om Volver te spelen.

Kijk ook eens hier.

ROLLING STONES KOMEN ERAAN

Keith Richards is klaar voor de Europese tournee waarvoor de band dinsdag in Milaan de aftrap geeft. ,,Everything is cool”, zei de 62-jarige Richards maandag.

De tournee zou eerder beginnen, maar werd uitgesteld nadat de gitarist bij een val uit een palmboom hoofdletsel had opgelopen.

,,Ik ben hersteld en kan niet wachten het podium op te gaan”, aldus Richards. Ook collega-gitarist Ronnie Wood zei er zin in te hebben. Wood komt net uit een afkickkliniek die hem van zijn alcoholverslaving af moest helpen. Zou dat gelukt zijn ?

The Rolling Stones geven deze zomer twintig shows, onder meer in Spanje, Oostenrijk, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken. Op 31 juli staan Richards, Wood, Mick Jagger en Charlie Watts in de Amsterdam ArenA. Het viertal komt 20 augustus met de nieuwe single Biggest Mistake.

VAN EIGEN BODEM NEDERLANDSTALIG MUZIEKFESTIVAL

Het Nederlandstalig muziekfestival Van Eigen Bodem heeft zaterdag ruim 13.000 bezoekers getrokken.

Ellen ten Damme zong enkele nummers van Herman Brood. Sommige van zijn teksten waren in het Nederlands vertaald.

Van Eigen Bodem werd voor de derde keer gehouden. Het festival staat in het teken van Nederlandstalige pop, rock, hiphop, folk en reggae. Dit jaar waren ook Van Dik Hout, I.O.S., Zebra, Nou En en KUS te horen.

Volgend jaar ook wat muziekstudio.blog.nl artiesten op dit festival ?????

BRUCE SPRINGSTEEN AND THE SEEGER SESSIONS TERUG IN NEDERLAND. WE SHALL OVERCOME

Bruce Springsteen geeft op 13 oktober een concert in Rotterdam Ahoy’. De kaartverkoop begint zaterdag.

Eerder dit jaar verscheen het Springsteen-album We Shall Overcome: The Seeger Sessions, waarop de Amerikaanse artiest met zijn Seeger Sessions Band het repertoire speelt van folklegende Pete Seeger.

Op het album "We shall overcome" vertolkt hij traditionele folksongs en klassiekers.

Kijk ook hier.

LOWLANDS

Verleden jaar ging ik met de kinderen aan het eind van de vakantie nog een dagje naar Walibi Flevo. Dat was lachen. Al de Lowlandfans in hun zwarte T-Shirts met voor mij onbekende bandnamen als Hell and Verdoemenis, The Hell Hounds, Hell on earth enzovoort, in de wildwaterbaan. Het was namelijk: Lowlands. Het beste openluchtfestival voor de echte jeugd. Ik hoorde dat mijn zwager van over de 40 er dit jaar ook heen gaat. Hij denkt nog steeds dat hij jong en strak is. Veel plezier.

Kijk voor het programma en andere info hier.

THEATER FESTIVAL BOULEVARD MET ZOMOTTA

Alle populairste acts Dommelsch Local Only! te zien in ‘s-Hertogenbosch

Vandaag verschijnt het officiële programma van theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch als bijlage bij het Brabants Dagblad. Op het festival zijn in totaal bijna 500 activiteiten, verdeeld over de festivaldagen 4 tot en met 13 augustus. Naast theater is er dit jaar een sterk muziekprogramma. Het officiële programma is in de rest van Nederland verkrijgbaar via VVV-kantoren.

De zes populairste bands uit de Dommelsch Locals Only!-rubriek zijn te zien. Elstar, Believeisadoubt, Monokraft, Zomotta, Griffin, Gentlemen LTP, aangevuld met het deels Bosche Silence is Sexy spelen steeds gratis toegankelijk om half tien. Ook het project Playlab verdient aandacht. Playlab is een uniek concept waarbij zowel publiek als musici worden getrakteerd op nieuwe geluiden en muziek. Vijf muzikanten die niet eerder met elkaar gespeeld hebben, ontmoeten elkaar voor een éénmalig concert. ’s-Middags repeteren, ’s-avonds uitvoeren; dat is Playlab. Gedurende vijf avonden worden verrassende combinaties gepresenteerd. Jasper van den Dobbelsteen verzorgt de programmering van deze vijf avonden. Meer informatie over Boulevard is te vinden via http://www.festivalboulevard.nl/