Categorie: "Beatlemania"

BEATLES MUSEUM NIEUWSBRIEF

Beste Beatles fan,Er is weer veel Beatles nieuws. Dus een extra lange nieuwsbrief deze keer. Ten eerste natuurlijk de release van de LOVE CD. Denk er aan dat je opzoek gaat naar de dubbel sisc uitvoering, de 5.1 audio dvd is werkelijk een openbaring.
Speciaal ter gelegenheid van de LOVE release zal Azing Moltmaker een twee uur durende Beatles special uitzenden in het radioprogramma ‘Here Are The Beatles’.
Via internet is het station Compleet FM te beluisteren op www.compleetfm.nl, hier vind je de directe link naar ons radioprogramma. Dit programma zenden we maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur live uit. Wie geen tijd heeft kan op zaterdag de herhaling beluisteren (meer info op www.compleetfm.nl).

NIET THE BEATLES (CD)

Al eerder werd de CD "Niet the Beatles" op deze weblog aangekondigd. Hij is klaar. Nu nog even de rechten regelen en hij is te koop. Je kunt alvast luisteren, lezen en kijken op www.nietthebeatles.nl .

Als alles verder geregeld is kun je de CD via die website aanschaffen.

LENNON VERSUS MCCARTNEY

Flauw

Ja, op een gegeven ogenblik waren Lennon en McCartney elkaar echt zat en geen vriendjes meer. Ze konden elkaar tijdelijk niet meer zien of luchten.

Dat lieten zij ook merken.

Lennon was het kinderachtigst. Hij "coverde" de hoes van "Ram" ,toch wel een leuke soloLP van McCartney. Ik was er in ieder geval wel blij mee, Indertijd.

Hoe pestten zij elkaar nog meer?

MAL EVANS MEMORIAL BAND

Korte nieuwtjes van de Mal Evans Memorial Band.

 • Veel mensen vragen om de videobeelden van onze McCartney tribute met Sint Gregorius in 013. Dit staat momenteel in montage fase. Echter: Het geluid hebben we die avond eenvoudig opgenomen. Niet op meerdere sporen t.b.v. een professionele geluidsmix, zoals dat normaliter voor een DVD-uitgave gebeurd, maar we hebben, als het ware, een tape "mee laten lopen" vanuit de mengtafel. We gaan in een later stadium bepalen of deze opname toereikend is voor de release van een volwaardige concert-DVD.
 • Aan onze Beatles In Het Nederlands CD gaat arrangeur Jacco Nefs (ja, die van de McCartney tribute) een bijdrage leveren. Spannend!
 • In de eerste week van september zullen fragmenten van Help! en Taksman op onze speciale website www.beatlesinhetnederlands.nl te beluisteren zijn.
 • Fanclub Beatles Unlimited heeft een aantal korte live-geluidsfragmenten op haar website geplaatst, opgenomen tijdens de recente fanclubdag. Van ons hoor je Taksman (in het Nederlands dus). We raden je aan ook eens naar de rest te luisteren. Klik hier.

  Goed. dat was het weer. Wij praten vanaf nu een week lang Scouse. Tot later!

  Groeten van Janneke, Martin, Jan en Marcel

 • NIEUWE TENTOONSTELLING IN BEATLESMUSEUM TE ALKMAAR

  In het Beatles Museum in Alkmaar laten we een overzicht zien van de
  allereerste bootlegs met de bekende witte hoezen waar een vel met informatie opgeplakt zat (hier komt de naam witte plaat vandaan, het heeft dus niets met de vinylkleur uit te staan), tot de zeer professionele uitgave met prachtige fotohoezen. Ook het cd tijdperk heeft zeer mooi verzorgde bootlegsets voortgebracht. In de vitrines van het museum geven we hier een overzicht van. De tentoonstelling zal duren tot half november, daarna zal de tentoonstelling "De muzikale erfenis van George Harrison" te zien zijn, omdat het dan alweer vijf jaar geleden is dat hij is gestorven. Een waar eerbetoon dus.

  Mocht u nog vragen hebben, wij horen het graag.
  Met vriendelijke groet,
  het team van Het Beatles Museum
  Kanaalkade 21a
  1811LP Alkmaar
  06-38305895
  www.beatlesmuseum.nl
  [email protected]

  RACOON , LENNON EN AMNESTY INTERNATIONAL

  In navolging van bands als Black Eyed Pies, Maroon 5 en anderen gaat Racoon een nummer van Lennon coveren voor ‘Make Some Noise’, een project, dat ontstaan is nadat Yoko Ono Amnesty de rechten van de songteksten van John Lennon aan Amnesty schonk. Het is een wereldwijd muziekproject waaraan tientallen wereldberoemde artiesten belangeloos meewerken door uitvoeringen van de Lennon-songs op de plaat te zetten om zo aandacht te vragen voor schending van de mensenrechten.

  SGT. PEPPER IN HET LIMBURGS

  Dit is heel erg leuk en klinkt ook goed. Een groep Limburgers werkte aan een project dat ze Serzjant Paeper noemden. Hoe kom je erop. De CD is klaar. Ook nog voor het goede doel. Meer hierover, fragmenten, bestellen enzo kun je door hier te klikken. Weet je ook een Beatleproject. Laat het ons dan weten.

  HOE GOED WAREN DE BEATLES EIGENLIJK ?

  Met dank aan Chong.

  De bedoeling van dit artikel is om een discussie op te zetten over hoe goed de Beatles nu eigenlijk waren. Waar dat uit blijkt ?

  Ook willen we graag meningen over het werk van Lennon, McCartney, Harrison en Star in hun solojaren. Was dat net zo goed als toen ze nog samen speelden ? Waarom niet ? Waarom wel ?

  Tot slot zijn willen we ook weten hoe jullie denken over het werk van de nazaten van John Lennon. Zijn zoons Sean en Julian Lennon. Kunnen zij tippen aan het werk van hun vaders. En hoe zit het met de zoons en dochters van McCartney ? Had Harrison kinderen ? Doen die wat in de muziek ? De zoon van Ringo, Zak genaamd is ook drummer.

  Doe mee, geef je mening en zeg het voort.

  LOWLANDS EN THE BEATLES

  ‘Ik ben de walrus’. Dat is een van de makkelijkere vertalingen, maar ga er maar vanuit dat het vertalen van alle 213 Beatles-songs voor de nodige slapeloze nachten heeft gezorgd bij Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes. Het tweetal vertaalde alle Beatles-songs voor het boek ‘Help! The Beatles in het Nederlands’. Eerder dit jaar was er tijdens Lowlands Bookstore al een meezingspektakel met bekende artiesten die de vertalingen wereldkundig maakten en tijdens Lowlands gaat dit weer gebeuren.

  Deze keer zingen onder andere de volgende artiesten nummers van De Kevers: Bazz van Van Katoen, Kevin Aper, Solo, Floor van After forever, Jacqueline Govaerts, zZz, Rose, Roosbeef, Marco Roelofs, Racoon, Bart van The Sheer, Denvis en De Jeugd van Tegenwoordig.

  NIEUWE SINGLE, OUD NUMMER, ATTICA STATE VAN JOHN LENNON

  Het nummer "Attica State" dat 30 jaar geleden geschreven werd door John Lennon is te horen als soundtrack van de binnenkort te verschijnen documentaire "The US Vs John Lennon".

  Het protestlied dat gaat over een gevangenisopstand in de Attica State gevangenis, is geremixt en wordt uitgegeven als single op 6 september. Zal het de hitlijsten halen ?