AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 29)

Vervolg:

1991 De derde film:

“Het huilende zigeunermeisje”

In deze film vertellen we het verhaal rond het schilderij “Het huilende zigeunermeisje”. (dat eigenlijk een jongetje is)

Nog ambitieuzer dan de twee voorgaande films. We laten onze favoriete karakters uit de vorige films in deze film de hoofdrol spelen. De Boer en de Boerin. Noud en Clemens. Het verhaal filmen we op een locatie in Barendrecht waar een vriendin een vrijstaand Dijkhuisje bewoont.

We stoppen er veel energie in, maar uiteindelijk maken we de film niet af. We hebben alle videobeelden geschoten en rekenen er min of meer op dat we andere kennissen waarvan we weten dat zij goed zijn in het afwerken, monteren van videofilm straks kunnen vragen om ons te helpen bij de eindmontage. In de vorige twee projecten hebben Noud en ik zo eindeloos met twee videorecorders de tapes heen en weer zitten schuiven, dat we daar nu geen zin meer in hebben. Het is dan ook een koude douche als blijkt dat de twee kennissen er geen zin in hebben. Het project stopt en de banden liggen nog steeds in de kast te verstoffen. Er komt nog een tijd dat ik alsnog de film afmaak. Op de computer.

Ondertussen schrijven Noud en ik een prachtige Boerenlied voor de film. Noud en ik schrijven de tekst. Ik maak er muziek bij en neem de bas, gitaar en drums op. Wilco vraag ik voor de elektrische country licks en ik doe er zelf nog een mondharmonica bij. Als blijkt dat Noud, als boer het inzingen van het lied niet snel genoeg onder de knie krijgt doe ik zelf een proefversie. Noud zal dan later de leadvocal komen inzingen. Uiteindelijk is het bij de proefversie gebleven. John, Caroline, Lydia en Kees zingen het koortje. De clip moeten we ook nog eens maken. Aanzetten daartoe hebben we afgelopen voorjaar gemaakt. Nu nog uitvoeren.

Muziek bij deze film: Hart verloren.wma

Peter Tetteroo

Lees ook:IK HEB MIJN HART VERLOREN AAN HET PLATTELAND MP3
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 27)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 28)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 26)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (deel 15)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.