Categorie: "MP3′s Nederlandstalig"

DROOM-JUST ONCE (MP3)

Ans Herbrink en Carlos Axwijk hebben voor zowel gedetineerden als personeel in de Bijlmerbajes te Amsterdam, ter gelegenheid van het millenium/jaar 2000, een mini CD gemaakt. Dit procect werd gesponsord door het Gevangeniswezen. Beide voormalige reclasseringswerkers hadden de tijdelijke artiestennaam `Just Once`. Bijgaande nummer heet ‘Droom’ en is van eigen compositie en tekst:

Luister naar : Droom.wma

Het schilderij is van Picasso, the dream.

ZEGWAARD EXPOSEERT

Schilderen heeft niets met muziek te maken, behalve dat in dit geval ik de maker ben. Aankomend weekend 9 en 10 sept zijn er in Zoetermeer open atelierdagen en ik doe mee met de overzichtstentoonstelling. Daar hang ik niet onder de naam Zegwaard, maar als Ben. Iedereen is welkom bij Galerie de Vlaming Vlamingstraat 2a Zoetermeer tussen 12:00 en 17:00.

www.openatelierszoetermeer.nl

De liedjes van Zegwaard: brommer.mp3, gulzig.mp3 , vrijenblij.mp3 , voor jou.mp3 , zorgeloze liefde 1.mp3 , ikbenvrij.mp3

IK BEN VRIJ-ZEGWAARD EN TETTEROO (MP3)

"De eerste "sneeuwbalproduktie" van Muziekstudio. Peter Tetteroo bewerkte I’m Free van de Stones in "Ik ben vrij". (Ik ben vrij.MP3)

Zegwaard maakte een eigen versie en mailde het MP3 bestand. (ikbenvrij.mp3) en mailde later de instrumentale versie.

Peter laadde die MP3 in zijn Tascam Pocketstudio 5 en speelde er een mondharmonica bij en zong.

De samenwerking mondde uit in : 1522-Ik ben vrij (2).MP3

Mail jouw zelfgemaakte mp3 ook naar [email protected] en zie je lied geplaatst op deze blog.

VOLVER/TERUG-PETER TETTEROO MP3

Verleden week zag ik Flaco Jimenez in Tilburg. Hij zong onder meer mijn favoriete Flaco song. Volver Volver, dat ik voor het eerst hoorde toen Flaco het speelde tijdens The Chicken Skin Revue van Ry Cooder in de Rotterdamse Doelen in 1976. Gisteren maakte ik een vertaling en nam het nummertje meteen maar op.

Luister naar Volver Terug 2.MP3

Mail jouw zelfgemaakte mp3 ook naar [email protected] en zie je lied geplaatst op deze blog.

IK BEN VRIJ-ZEGWAARD (MP3)

Foto: Zegwaard

"Ik ben vrij" is een vertaling van "I’m Free" van de Rolling Stones, door Peter Tetteroo. De instrumentale bewerking hier is van "Zegwaard" met spaanse gitaar, ukelele, banjo, bas, en wat stonesachtige vuiligheid.

Luister naar : ikbenvrij.mp3

Kijk ook hier.

Mail jouw zelfgemaakte mp3 ook naar [email protected] en zie je lied geplaatst op deze blog.

VANDAAG OF MORGEN-PETER TETTEROO (MP3)

Ik schreef eens heel snel een liedje. Het was al klaar voor ik het wist. Ik stuurde het een paar jaar later in voor een liedjeswedstrijd, waar ik later in het verhaal "Al die jaren, muziek" op deze blog, nog uitgebreid op terugkom. Toen ik van vakantie terug kwam (1986) lag er een berichtje in de bus. Het liedje was uitgekozen voor opname.

Hier twee demoversies Vandaag of morgen.mp3 en Vandaag of morgen 2.mp3

De uiteindelijke plaatopname volgt nog een keer.

Mail jouw zelfgemaakte mp3 ook naar [email protected] en zie je lied geplaatst op deze blog