AL DIE JAREN MUZIEK…(DEEL 25)

Vervolg:

In de studio in Brussel worden we ontvangen door Wouter Stips (schilderwerk van Wouter Stips). De broer van Robert Jan. Hij is de productieleider. Ik vind alles goed. Ze hebben een vorm bedacht bij mijn lied. Ik zing op het toneel, ik loop naar de voorste rij stoelen en gaan daar zitten alsof ik mijn eigen toeschouwer ben, draai me om naar de camera en playback weer verder. Dat vier maal zodat er vier mijzelven zijn op de voorste rij. Dan een stukje mondharmonica playbacken wat ze er later in zullen zetten. Ik vind alles goed. Er zijn nog meer uitvoerende artiesten. Bijvoorbeeld "Ramenzo" van Ronald Verstappen, die met het nummer Straatje van Vermeer later de eerste prijs zullen winnen en ene Stef Bos die het liedje Meeuw zingt. Allemaal nieuw, jong vers talent. (elke keer als ik Stef Bos op tv zie of iets over hem lees of hoor, denk ik shit….dat had ik moeten zijn). Ik zit bij de “schmink” naast Bart Peeters. De onvermijdelijke TV Belg, toen al.

Het liedje (clipje) wordt in de RTB studio opgenomen in de regie van Wouter. Ik ben niet onder de indruk, maar wie gaat er nu zeuren in zo’n verhaal. Ik dus niet. Na het clipje doet men nog een kort interviewtje met mij, waarin gevraagd wordt wat ik zal doen als het een hit wordt. Ik lach ongelovig en zeg dat ik er dan snel wat vrienden bij zal halen om een band te beginnen. Wat een leuke dag, wat een leuke ervaring.

Later verschijnt de LP. Ik krijg er een paar thuisgestuurd. Shit, ja hoor, ze hebben mijn liedje naar de oorspronkelijke toonhoogte teruggeschroefd zodat ik nu als een gompie klinkt. Dat ben ik niet blij mee. Nu kan ik de LP aan niemand laten horen, omdat ik me voor mijn eigen nummer schaam. De LP’s staan dan ook nog steeds ongedraaid in mijn platenkast tussen de andere 5 á 600.

De KRO zendt het programma uit en heeft in zijn TV gids bij het begeleidende stukje een foto van mij afgedrukt. Ook in de VARA gids staat een stukje over de uitzending. Mijn foto erbij. Nou dat is dan weer leuk. Mijn collega’s hebben het stukje uitgeknipt en geven het de dag na de uitzending aan mij. Mijn leerlingen staan klaar met hun handtekeningenboekjes als ik ’s morgens het klaslokaal binnenloop. Ik ben beroemd !

Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 26)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 2)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 30)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 1)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 24)

4 reacties op “AL DIE JAREN MUZIEK…(DEEL 25)

 1. chong

  Wat is een gompie? :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Vroeger had je een kinderserie op TV met een of ander lomp beest met een zware lome stem. Dat beest heette Gompie.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk van Kuijk

  Een interessant stukje, Peter Tetteroo. Ik was daar ook, met de Vierde Wereld. De plaat is nog steeds mooi. Er worden nog steeds mooie liederen gemaakt, maar Nederland is geen chanson-land. Zoek maar eens een impressario, is heel moeilijk. Ik treed geregeld op, en zoek mijn eigen weg (soms op de radio). Ik zag de opname van je lied, met die stoelen, leuk!
  Mijn site: http://www.henkvankuijk.nl

    /   Beantwoorden  / 
 4. roy van dijk

  beste peter,
  op die LP staat ook een lied van mijn oom, hans kroon met het nummer woorden.
  nu heb ik die LP thuis liggen, maar ik heb geen platenspeler. vroeger hadden we het nummer ook op tape, maar ik wil het op cd of mp3, kunt u mij daar misschien bij helpen?
  ps. ik heb heel het internet al afgezocht, en kwam bij toeval op deze site, nergens iets anders te vinden over die LP.
  groeten, roy

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.