AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 24)

Vervolg:

Ik vraag Peter S. om met mij mee te gaan naar de studio. Alleen is maar alleen, ik heb steun nodig. In de studio moet ik mijn liedje inzingen bij de muziekband die men al klaar heeft en die al een paar weken in huis had om te oefenen. Jan v.d. Voort speelt de gitaar, John Legrand (vroeger de mondharmonicaspeler bij Livin Blues, inmiddels ook al overleden) speelt de mondharmonica en Nard Rijnders, vaste begeleider van Herman van Veen speelt saxofoon. Nou, nou ik ben zeer vereerd.

Peter Blanker doet wat onverschillig en ik zing een paar keer het lied in. Het stuk dat ikzelf het lelijkst vind vinden zij het best. Ook heeft Jan v.d. Voort de muziek wat opgepitcht zodat de toonhoogte makkelijker bij mijn stem past. “Wel opletten bij de uiteindelijke mix hoor”, zeg ik nog. “Dat je niet terugpitcht naar de oorspronkelijke toonhoogte, want dan klinkt mijn stem raar zwaar”. “Nee, maak je maar geen zorgen”, zegt Jan v.d Voort “en tot ziens in Brussel”.

Als ik de cassette thuis krijg is het in redelijk in orde. Ik vind mijn eigen demo wel veel beter. Eenvoudig, zoals het bedoeld is. De uitvoering zoals ze hem in Hilversum in elkaar geknutseld hebben is nogal bombastisch. Daar houd ik helemaal niet van. Het is toch geen songfestival ? Maar we doen het ermee. Wie gaat nou lopen zeuren in zo’n verhaal. Ook Stef Bos (zie VARAgids bericht boven) zet zijn eerste stappen via deze gebeurtenis.

Ik neem een dag vrij van mijn werk en ga samen met Peter S. naar de studio in Brussel voor de TV opnamen.

Demoversie: 1603-Vandaag of morgen 2.mp3

Studioversie: vandaag of morgen 25 jr kk.mp3

Volgende week verder.

Peter Tetteroo

Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 26)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK…(DEEL 25)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 23)
Lees ook:AL DIE JAREN …MUZIEK (deel 13)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 18)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.