ROCK AND ROLL MEDLEY-NIRG X PLOSION (MP3)

24 augustus 2004 wordt aangehouden als het ontstaan van de band. Op deze dag werd de eerste oefensessie gehouden. De nieuwe telg aan de Indo Rock boom werd Explosion gedoopt. De band bestond uit Stefan Sonneville (bassist), Bas Bergamin (drums), Roy-Victor Serise (slag- en sologitarist) en Lode Simons (zanger, slag- en sologitarist), allen uit Den Haag. Explosion is een afsplitsing van de BiBit Rockers, waar Lode drie jaar succesvol de lead-zanger van was.

Luister naar : Rock and Roll Medley.wma

In de begin periode werd alleen maar in de oefenruimte doorgebracht. Eind 2004 werden try-outs gedaan bij verschillende Indische kumpulans. Om te kijken wat het potentieel van de band was, werd ingeschreven voor High School Competition van de Nederlandse Popunie. 11 maart 2005 werd gespeeld in de Q-bus te Leiden op een voorronde. De band werd door de andere concurrerende bandjes aangewezen als winnaar. Een zeer goed jury rapport gekregen, maar helaas niet door, wegens ontbreken van eigen nummers. Life is hard, maar ook de Beatles zijn begonnen als coverband. Langzaam ontstond een naamsbekendheid. Eind maart werd versneld de promotie CD opgenomen bij Eddy Chatelin. De reden hiervan is dat de Tong Tong Stichting een demo wilde hebben voordat de band werd uitgenodigd. Begin april 2005 tijdens een kumpulan in de Krypte, werd Maurice Schuitemaker uitgenodigd om een keer een oefensessie mee te spelen. De band wilde uitbreiden zodat een originele bezetting zou ontstaan voor een Indo Rock band. Tijdens deze sessie deelde Roy-Victor mee dat hij om persoonlijke redenen de band wilde verlaten. Jammer, want Roy is een goede gitarist en kon ook goed back-ground zingen. Besloten werd dat Maurice gelijk moest beginnen. Zijn eerste grote optreden was samen met de band in het Paard Café te Den Haag, tijdens een bedrijfsfeest. Maurice bleek een schot in de roos te zijn. Juni 2005 was aangebroken en enkele belangrijke optredens kwamen er aan. Een uitgenodiging voor een gastoptreden, ter ere van het 45 jarig bestaan van de Crazy Rockers in het Diligentia theater te Den Haag samen met enkele grote corveeën van Indische en Molukse origine. ( Franky Luiten, Anneke Grönloh, Ais Lawelatta en Daniël Shalueka). 11 juni 2005, was de grote dag dat de band werd geïntroduceerd bij het publiek op de Pasar Malam Besar te Den Haag. Explosion werd door de Tong Tong Stichting uitgenodigd om in het Indo Rock Café te spelen en Harry Koster had hun uitgenodigd voor de Bengkel en Tong Tong podium, bij: Harry Koster presenteert. Het optreden in het Indo Rock Café was gaaf. Sommige mensen waren zeer emotioneel en huilden tijdens dit optreden. ( Dat het vuur van de Indo Rock toch nog was doorgegeven). Het grote uur was aangebroken bij: Harry Koster presenteert, op het Tong Tong podium. Een spetterend optreden werd neergezet en na afloop werd de band bestormt door het publiek, de promotie CD vond gretig aftrek en de bandleden moesten alle exemplaren ondertekenen. Binnen drie kwartier waren alle Cd’s op en een heleboel mensen moesten “Nee, sorry, op”, worden verkocht. De week na dit optreden werd het management plat gebeld uit het gehele land voor een nabestelling van de CD of informatie. Via Tante Metha kreeg de band een video opname van dit optreden. Met behulp van Eddy Chatelin is een DVD samengesteld. Tijdens deze werkzaamheden werd besloten om de band een naamsverandering te laten ondergaan, NIRG X-plosion. Dit staat voor New Indo Rock Generation X-plosion. (Fonetisch in het Engels spreekt men uit Energy Explosion). Ondanks dat men Indo Rock gedateerd vindt, wordt de band zeer enthousiast ontvangen bij het jeugdige publiek. De muziek wordt ervaren als “Feel Good”. Menig aanstormend gitaar talent vraagt waar je op deze manier kan leren spelen. Clean, zuiver en vingervlug. Voor ouderen is dit een terugblik op het verleden. Het leuke van het geheel is dat elk optreden een super happening is, waarbij jong en oud zich uitstekend vermaken. En nu wordt de Web site gelanceerd, een Logo is gemaakt en de toekomst plannen zijn gereed. Het streven is een heleboel plezier maken, naamsbekendheid en iedereen een goed gevoel geven na een optreden. Het aantal fans is groeiende van jong tot oud. Al met al geeft het een Feel Good gevoel. NIRG X-plosion is er van overtuigd dat er nog toekomst zit in de Indo Rock muziek.

Kijk voor meer info hier.

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 19)
Lees ook:AN EUPHORIC DREAM-KARMA’S KITCHEN (MP3)
Lees ook:PAYDAY-PEER (MP3)
Lees ook:MICK JAGGER ZICHZELF IN COMEDY
Lees ook:BIRD DOGGIN-KELVINATORS (MP3)

4 reacties op “ROCK AND ROLL MEDLEY-NIRG X PLOSION (MP3)

 1. Andrew

  Een regelrechte aanrader deze groep.
  Live een sensatie en nu al aanbeden door hordes knappe meisjes.
  Nieuwe generatie Indorock opvolgers van roemruchte groepen als de Tielman Brothers, de Black Dynamites, de Hot Jumpers en de Crazy Rockers.
  Allen bands uit de jaren ’50 en ’60 die stuk voor stuk aan de basis hebben gestaan van de Nederlandse popmuziek.

    /   Beantwoorden  / 
 2. bianca

  Een absolute topper deze groep,de naam zegt het al een explosie van 4 mooie indische jongens,die nog eens geweldige muziek maken.Ga zo door jongens,dan worden jullie ook legendes voor mij kunnen jullie al niet meer stuk.

    /   Beantwoorden  / 
 3. m.g.a smith

  Ik was vandaag 17-06-06 met m,n ouders en verdere familie naar de pasar malam in almere geweest en ik zag en hoorde jullie spelen en het was echt behoorlijk geweldig…
  mijn complimenten voor jullie. al ben ik zelf 17. zelf zou ik ook graag in een indorock band willen spelen maarja ik ken niemand waarmee ik kan spelen,maar verder wens ik jullie nog veel succes jongens ga zo door..

    /   Beantwoorden  / 
 4. IKKE

  LODE!!!!!! LOVEE YOU!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.