BEDEVAART NAAR ABBEY ROAD

Abbey Road

Eind 2003 gingen we (Vader, moeder, dochter en zoon) een paar dagen naar Londen. Easy Jet dus…. . Van alles te zien. Van Towerbridge tot Hyde Park. Steeds als we in de dubbeldekker zaten, kwamen we langs een of meer namen die mij meteen deden denken aan iets met muziek. Bijvoorbeeld, een LP (live at the Marble Arch van Graham Parker), een legendarisch liveoptreden (Stones in Hydepark), The Royal Albert Hall etc. Ik had thuis al het voornemen gemaakt om het zebrapad van Abbey Road te gaan bezoeken. (Abbey Road-The Beatles). Op de derde dag van ons bezoek zei ik ’s morgens aan het ontbijt dat ik ’s middags even langs Abbey Road wilde gaan. Misschien konden we ons dan even opsplitsen. Jullie winkelen en ik even iets anders. Zien we elkaar weer na een uurtje of twee. Nee, dat was niet gezellig en als ik zo graag deze Beatlebedevaart wilde ondernemen gingen zij ook gewoon mee. Verrassing. Wij ’s middags in de bus naar……..

………Abbey Road. Ik had de route uitgezocht en het Abbey Road café op het internet al een paar keer bezocht. Na een ritje van een half uur door mistroostige Engelse buurten stapten we de bus uit.

Natuurlijk herkende ik meteen de witte muur, het zebrapad en de studio. Foto’s nemen. Wij van twee Canadese Vriendinnen die ook op bedevaart waren en zij van ons. Voor de studio en op het Zebrapad. Voor mij het hoogtepunt van de Londentrip. Nog even een t-shirt gescoord in het minuscule Abbey Road cafeetje bij metrostation st John’s en met de metro terug, richting City. Volgende keer ga ik een ander Beatlestukje opzoeken. Kijk maar op de Abbey Road Café site. Daar staan alle Guided Beatlewalks.

Of kijk even wie er op dit moment oversteekt: http://www.abbeyroad.co.uk/virtual_visit/webcam/

Lees ook:ABBEY ROAD CROSSING
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 11)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 10)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 9)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 19)

2 reacties op “BEDEVAART NAAR ABBEY ROAD

  1. fija

    ben toevallig gisteren op abbeyroad geweest en zocht op internet nog wat over the beatlewalks en kom op deze site terecht. ben er al eens eerder geweest maar het heeft op mij een magische aantrekkingsktacht. ben al m’n hele leven beatlefan en iedere keer als ik in londen ben probeer ik wat te vinden over the beatles. ik heb ook het huis ontdekt waar ze het dakconcert gaven, te gek. jammer genoeg duurt het altijd weer te kort die paar dagen in londen. maar ik ga er zeker weer naar toe. groetjes fija

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.