McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 12)

In de vorige afleveringen zagen we verborgen codes voorbij komen die de Beatles in hun teksten, hoezen en fotoboeken verstopten om zo de Man in the Flaming Pie (duivel) te misleiden. McCartney zou dood zijn en zodoende had een van de groepsleden zijn ziel ingeleverd in ruil voor het succes, zoals Lennon in begin jaren 60 afsprak met the Man in the Flaming Pie. Het succes was met bakken gekomen, maar door onderlinge ruzies over de vrouwen Linda en Yoko en financiën viel de groep uiteen. Het pact dat Lennon en McCartney hadden was over. “The dream is over” zingt Lennon op Plastic Ono Band. De Beatles ruzien er flink op los en gaan elkaar te lijf met songteksten op hun soloplaten. Lennon zingt “How do you sleep” en McCartney antwoord met “Too many people”. Intussen heeft de duivel zich vanzelfsprekend niet laten misleiden, weet heel goed wat er aan de hand is en heeft een voertuig gevonden om zijn beloofde ziel binnen te halen. Mark David Chapman.

Geboren in 1955. Zich ontwikkelend van sukkeltje tot blower en via een schoon gewassen ymca er tot een fanatiek gelovige, lid van de presbyteriaanse kerk, nou dan weet je het wel. Schuld en boete is het verdere motto. Kortom, een loser in hart en nieren. Hij is labiel en ontwikkelt een vorm van schizofrenie. Twee psychiaters die Chapman onderzochten voor zijn proces zeiden: Dr. Swartz: paranoide/schizofreen met een narcistische persoonlijksheidsstoornis, Dr. Diamond: “Bordeliner”.

In een gesprek met een reclasseringsambtenaar zegt Chapman zelf: “Ik ben niet helemaal zeker van mijn schuld. Ik kan niet met zekerheid zeggen of mezelf wel in bedwang had. Ik ben in ieder geval de laatste 5 jaar in meer of mindere mate geestesziek geweest. In welke mate op die bewuste dag kan ik niet zeggen. Ik heb de krachten der duisternis opgeroepen. De verantwoordelijkheid berust dus bij mij”.

Uit een rechtbanksessie waarin de advocaat van Chapman een psychiater ondervraagt verklaard deze: “Naar eigen zeggen gelooft hij niet slechts in Satan, hij weet dat Satan zich hier op aarde bevindt. Goed of kwaad wordt in zijn leven bepaald door de strijd tussen God en Satan, die met elkaar strijden over de menselijke wil. Hij zegt dat demomen van Satan hem de kracht hebben gegeven en de kans voor het onderhavige misdrijf”.

Zo gaat het nog een tijdje verder. De advocaat probeert via deze psychiater aan te tonen dat Chapman gek is en dus ontoerekeningsvatbaar. De rechter gaat hier niet op in. De man zit nog steeds.

Volgende week om 13.00 denkt Chapman dat hij Holden Caulfield uit Cather in the Rye van Salinger is, terwijl Lennon en McCartney verder uiteen gedreven worden en stevig verder ruziën.

Voor het voorgaande klik hier.

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 3)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 13)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 1)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (DEEL 14, SLOT)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 9)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.