McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 1)

Eindelijk het hele verhaal:

The Quarrymen is een beginnend groepje dat een voet aan de grond probeert te krijgen in Liverpool. Lennon begint. McCartney komt erbij en neemt Harrison mee. Er is chemie en ze beginnen aardig ingespeeld te raken.Dan krijgt John Lennon een droom :

In de droom springt een mannetje uit een brandende taart.(The man from the Flaming Pie, zingt McCartney in 1997 ) Het is Mephisto, de duivel. Hij bied Lennon roem, macht en rijkdom aan met zijn bandje in ruil voor z’n ziel. Lennon stemt in. Het mannetje zegt hem te beginnen om z’n bandje The Beatles te noemen.
Niet Beetles maar Beatles met een a.

Later in een interview voor de Canadese televisie dat gehouden wordt in verband met het organiseren van een groot vredesfestival dat gehouden zou worden in Canada wordt Lennon de vraag gesteld: "Denk je dat het gaat lukken met de wereldvrede" ? Lennon antwoordt dat hij dat niet weet. Ergens heeft hij het gevoel van wel, maar er is geen zekerheid natuurlijk. Net als toen ze in de begintijd in The Cavern speelde. Toen had hij ook het gevoel dat ze iets hadden, maar kon hij er niet de vinger opleggen. "Het was alsof we op een ochtend opstonden en ons realiseerden dat er iets bijzonders aan de gang was. Was het een nachtmerrie of een droom" ? Hij wist het niet. Hiermee wijst hij terug op de droom die hij had. Was het wel een droom ? Was het geen werkelijkheid ? Dat is voor hem altijd een onzekere vraag geweest. Het thema droom en onzekerheid komt meerdere malen voor in zijn liedjes.

Op Revolver: "Tomorrow Never Knows".

In Imagine: "They may say, I’m a dreamer".

In God: "The dream is over , I was the dreamweaver, I was the walrus, the dream is over". (einde van de the Beatles)

9th dream op Mind Games.

McCartney: "Somebody spoke and I went into a dream" in "A day in a life".

Volgende week zondag 2 april verder

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 2)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 3)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 11)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 9)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (DEEL 14, SLOT)

3 reacties op “McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 1)

  1. Thomas

    Wat vind je van die ‘verborgen boodschappen’ in platen van de Fab4? Als je ze achterstevoren draait, hoor je Paul is Dead, we miss him.. of iets dergelijks. Spooky! :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.