McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 9)

Vandaag deel 9. Number Nine.

Een mooie gelegenheid om het over Lennons fascinatie voor cijfers/nummers te hebben.

Zoals je eerder heb kunnen lezen in de eerste delen sloot Lennon een pact met de duivel. Zijn ziel voor succes, roem, geld. Vanaf het moment dat dit succes kwam gingen hij en de drie anderen de strijd aan met de duivel om Lennon’s ziel niet hoeven in te leveren. De strategie was: via het plaatsen van allerlei clue’s in hun hoezen en teksten de duivel op het verkeerde been zetten.

Toch bleef Lennon zijn leven lang bang voor "This moment to arrive" uit Blackbird, waarin the zwarte vogel de dood symboliseert (denk maar aan de Kraai). Om het moment te kunnen zien aankomen ging…

de makkelijk beinvloedbare, onzekere, Lennon op zoek naar… . Hij zocht steun bij de Mahrishi en nadat hij daar ook geen hoop uit kon putten ging hij zich verdiepen in oculte zaken. Zo kwam hij o.a. op het terrein van de "numerologie".

Er zijn mensen die geloven dat ze het leven kunnen herleiden, voorspellen, terugkijken aan de hand van numerieke symbolen. Zoek en gij zult vinden is dan het motto. Zo raakte Lennon geobserdeerd door het getal 9. Number Nine.

Het was McCartney die aangewezen was om voor de vooronderstelde dode te spelen. McCartney. Tel de letters maar eens na.

Op Revolution Nummer Nine op het witte album is van alles te horen. Onder andere de befaamde mantra "number nine, number nine". Als je dat achterstevoren draait hoor je Turn me on dead man. Lees en luister het nog maar eens terug door hier te klikken.

Op Walls and Bridges"" zingt Lennon weer eens over een droom. Dat is ook niet de eerste keer. Lennon en zijn dromen. Hier zingt hij over een droom en noemt hem : "Droom nummer negen". Aan het eind van het nummer zingt hij iets vreemds. Iets als: Ah! böwakawa poussé, poussé
Ah! böwakawa poussé, poussé. Ah! bö. wakawa poussé, poussé
. Wat betekent dat ? Weet iemand dat ?

Het is bekend dat het numerieke symbool voor de duivel "333" is. Tel die nummers eens bij elkaar op.

Foto: "I love you devil".

En wat betekenen de nummers en letters op de witte volkswagen kever (beetle) op de hoes van Abbey Road. Die witte Kever verwijst volgens mij naar Lennon, die de witte Beatle is op het zebrapad.

One and one and one is Three. (wie ? de 3 overgbleven beatles ?)

Let It Be/Yóu Know My Name (Look Up The Number):Deze single is uitgebracht in maart 1970. Dit nummer bevat het geluid van een koekoeksklok. Als de koekoek vijf keer fluit, wordt een telefoonnummer genoemd. Bel het nummer eens. Of kraak de code.

Er gaan geruchten dat Lennon zich nog even kortstondig met het Christendom in heeft gelaten, voor hij teruggefloten werd door Yoko? Waar was hij zo bang voor ?

Waarom zong hij al "Living on borrowed time" op pas 40 jarige leeftijd ?

Welke "Mind Games" speelt Lennon ?

Lees de voorgaande delen door hier te klikken.

Zie ook:

http://www.thedreamtime.com/spirit/num_celeb/johnl.html

http://oneway.nl/n/John-Lennon-was-heel-even-christen/19959/index.html

Volgende week zondag: Abbey Road clue’s.

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 2)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 7)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 1)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 3)
Lees ook:PAUL McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.