PAUL McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 6)

Waarom the Beatles het Paul is dead verhaal in de wereld hebben geholpen kun je in de voorgaande delen lezen.

Vandaag de aanwijzingen in de liedjes en op de hoes van Sgt. Pepper:

Het eerste nummer voor deze LP was Strawberryfields Forever. (het nummer is uiteindelijk niet op de LP, maar alleen op Single uitgebracht). Strawberryfields forever is een beeld voor de plek waar je na je dood naar toe gaat. (Lennon kwam op het idee vanwege een park rond een weeshuis dat zo heette in Liverpool). In de tekst zingt Lennon: "living is easy with eyes closed" en aan het eind van het nummer speelt Lennon met geluiden. Helemaal aan het eind zegt hij: "I burried Paul".

When I’m 64. Als je naar McCartney’s stem luistert in dit nummer dat een stijlbreuk is in het werk van de The Beatles tot nu, hoor je heel goed dat…

… deze stem veel lichter klinkt dan de stem van de vorige McCartney nummers. (om de vermeende dubbelganger een plek te geven).

With a little help from my Friends. Hier wordt een nieuwe held geintroduceerd. Let me introduce to you, the one and only Billy Shears". Deze Billy Shears (Leider van de nieuwe band, sgt peppers) zingt vervolgens dat hij het wel gaat redden, met een beetje hulp van de andere Beatles.

A Day in the life (algemeen gezien als het magnus opus van The Beatles) zingt Lennon in bedekte termen over het ongeluk van McCartney. "He blew his mind out in a car" etc. In het "Woke up" bruggetje van McCartney verwijst hij nog eens naar de "Man from the flaming pie" die tot hem en Lennon sprak in hun dromen. (Zie eerdere delen). Het eind van het nummer symboliseert de opmaat naar het einde. Dat einde komt vervolgens met een grote klap.

Op de voorkant van de hoes zien we de begrafenis van Paul. Je kan aan de gezichten van Ringo en Paul als oude Beatles zien dat ze verdrietig zijn.

Op het graf ligt McCartney’s Linkshandige Basgitaar in bloemen met drie (ipv van 4) snaren. Verwijzingen naar het feit dat ze nu nog maar met drie zijn komen er nog meer aan)

De Shirley Temple pop met de gestreepte trui, rechts, houdt een witte Aston Martin (McCartney’s auto) in haar hand. De voorruit is rood (bloed).

He dieAls je met een spiegeltje de letters "HEARTS"op de voorkant van de grote trom horizontaal doormidden deelt en het spiegelbeeld leest staat er : ONE X en HE DIE. De A wordt een pijltje dat precies naar boven naar McCartney wijst.

Boven het hoofd van McCartney houdt een man zijn hand boven zijn hoofd of hij hem zegent.

Op de achterkant van de hoes kijken de drie overgebleven Beatles je aan. McCartney staat met zijn rug naar je toe. Alsof we niet mogen zien dat het een ander is.

In de binnenkant van de uitklaphoes is op de arm van McCartney een zwart embleem met de letters OPD. Dat betekent in politieteremen: Officialy Pronounced Dead.

Zie of hoor jij nog meer, laat het ons weten via de reacties ?

Volgende week zondag om 13.00u.: de teksten, foto’s en hoes van Het Witte album.

Zie ook de vorige delen onder Beatlemania. Klik hier.

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 11)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (DEEL 14, SLOT)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 8)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 7)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 5)

8 reacties op “PAUL McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 6)

  1. Natasja

    The Beatles zingen tussen “Sgt Peppers” en “With a little help” niet Billy Shears, maar Billy’s here. In Amerika is Bill de roepnaam voor iemand die William heet. Dus wordt hier wel degelijk William Campbell geintroduceerd die het met een beetje hulp wel denkt te gaan redden. Dat het hier dan Ringo is geeft te denken. Wie is er nu dood ? McCartney of Ringo of toch Lennon ?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Douwe

    er zitten nog veel meer aanwijzingen in het album “Sgt. Peppers lonely hearts club band”. kijk maar eens op de site [http://www.geocities.com/vanklinken/Sgtpepper.html]

    maar paul Mccartney was een van de beste zangers ter wereld. Hoe kunnen ze dan ooit nog iemand vinden die ook zo goed kan zingen? Ik heb ook nog een live concert van Paul uit 2002, maar daar ziet zijn hoofd er net zo uit als in 1965, alleen wat ouder. Volgens mij leeft Paul nog gewoon…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter

    Als je deel 1 van dit verhaal erbij zoekt(onder beatlemania) zie je dat McCartney gewoon leeft en waarom de Beatles toch dit verhaal in de wereld hebben gebracht. Een vervanger zou inderdaad niet mogelijk zijn.
    De titel van het verhaal is dan ook: McCartney is niet dood.

      /   Beantwoorden  / 
  4. iris

    er is ook nog een liedje geschreven waar paul de walrus word genoemd en in die tijd was de walrus slecht.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Peter

    Glass Onion. Here’s another clue for you all: The Walrus was Paul.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Anoniem

    Hierbij wil ik jullie wat vertellen;

    The Beatles zijn niet meerdere personen, maar één persoon namelijk Fritz F. F.

    Jullie geloven dit vast niet, maar over ongeveer 1,5 jaar vanaf nu weet de hele wereld het.

    Met vriendelijke groet,

    Anoniem

      /   Beantwoorden  / 
  7. Peter

    Ik ben benieuwd !

      /   Beantwoorden  / 
  8. roos

    er is een poster(abby road) daar lopen de 4 beatles over de straat alleen heeft mccartney blote voeten…. in het oosten is dit een teken dat je dood bent ofzoiets… vaag

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.