McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 8)

In de voorgaande delen lees je hoe Lennon en McCartney bezig zijn om The Man In The Flaming Pie te misleiden.

Vandaag de aanwijzingen in de teksten en hoes van The Magical Mystery Tour.

In december 1967 wordt een EP (twee singeltjes in een boekje)uitgebracht met zes nummers. De ep gaat vergezeld van een boekje, waarin ook tal van aanwijzingen zijn te vinden. Voor de Amerikaanse markt maakt men later een LP met de zes nummers op kant 1 en een aantal singles die niet op een officiele LP stonden.

Clues op de hoes:

De sterren die het woord Beatles vormen, blijken in spiegelbeeld een telefoonnummer te bevatten. (later nog meer over dit nummer als we het over Lennon’s interesse in numerlogie behandelen)

Aanwijzingen in het boekje:

Paul heeft op meerdere foto’s/tekeningen geen schoenen aan. Overledenen worden vaak begraven zonder schoenen.

McCartney zit, gekleed in legeruniform, onder twee gekruiste vlaggen. Gekruiste vlaggen komen voor bij militaire begrafenissen.

Op het bureau staat, precies voor Paul, een bordje met de tekst ‘I was’.

John Lennon staat bij een bord met het opschrift "The best way to go is by M&D Company". M&D Company was een begrafenis-onderneming.

Op de basdrum van het drumstel staat: "Love The 3 Beatles". Dit geeft aan dat er nog maar drie Beatles zijn.

De schoenen van McCartney staan naast de basdrum. Hij weer op zijn bote voeten (niet voor de laatste keer). Als je goed kijkt, zie je dat ze besmeurd zijn met bloed.

Foto pagina 18: Boven Pauls hoofd zien we een geopende hand. Dit is een verwijzing naar de dood. Ook al op de Pepper hoes en op pagina 24: zien we opnieuw een open hand boven zijn hoofd.

Foto pagina 23: McCartney is de enige Beatle die een zwarte corsage draagt, de anderen dragen rood. McCartney zei later desgevraagd: De rode waren op. Ja daaag. Zwarte corsages zijn veel zeldzamer dan rode dus dat houd geen stand…

Magical Mystery Tour: "The magical mystery tour is dying to take you away. Dying to take You away, take you today". Verwijzing naar de dood.

"Goo goo goo joob": Deze woorden komen regelmatig voor in het nummer. Het zijn de laatste woorden van Humpty Dumpty uit het boek Finnegans Wake van James Joyce voor hij van de muur valt en zijn hoofd breekt.

"Bury me, bury me, bury my body. Oh untimely death! Death! I know thee well": Deze passage uit Shakespeare’s King Lear is te horen in het chaotische outro van het nummer; de zoveelste verwijzing naar het voortijdig overlijden van McCartney.

Op kant twee van de LP:

Hello Goodbye: "You say goodbye and I say hello": Paul McCartney neemt afscheid, William Campbell komt en McCartney gaat. Of andersom ?

Strawberry Fields Forever: "I buried Paul. I buried Paul": Als je goed luistert, hoor je Lennon in de fade out van het nummer tot twee keer toe zeggen dat hij Paul heeft begraven. Strawberry Fiels Forever staat voor de hemel waar McCartney zich nu zou moeten bevinden. (of hel, vuur, rood, aarbei ????).

ps. Naar aanleiding van dit verhaal heeft muziekstudio.blog.nl inmiddels emailcontact met ene William Campbell, die publiceert over een reincarnatietheorie. Hier later meer over.

Zie ook de voorgaande delen.

Volgende week zondag verder.

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 11)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 10)
Lees ook:PAUL McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 6)
Lees ook:McCARTNEY 64 JAAR (when I’m 64)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 7)

3 reacties op “McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 8)

  1. klaas

    er zit nog gewoon een diepverstopte clou die toegeeft dat paul nog gewoon leeft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Welke ?

      /   Beantwoorden  / 
  3. klaas

    het zou mij niets verbazen als het zo is. Ik heb het een keer op tv gezien, maar het is wel allemaal heel ver gezocht.
    Welke het zijn weet ik ook niet precies.

    Volgens mij is het gewoon een manier om beroemd te blijven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.