McCARTNEY 64 JAAR (when I’m 64)

Het was 1967 toen Paul McCartney de song ‘When I’m Sixty-Four’ aan het revolutionaire Beatles-album ‘Sgt. Pepper’ toevoegde. Op 18 juni 2006, is het zover: Sir Paul McCartney wordt 64.

Reden voor Mal Evans Memorial Band en het 80-hoofdige harmonieorkest Sint Gregorius Orchestra (o.l.v. Peter Paul van Esch) om samen een ode te brengen aan één van de belangrijkste en veelzijdigste componisten uit de popgeschiedenis. Met een flinke greep uit zijn omvangrijke oeuvre spelen zij in de grote zaal van popcentrum 013 in Tilburg songs uit zowel zijn Beatlesperiode als uit zijn solotijd: ‘Penny Lane’, ‘Got To Get You Into My Life’, ‘Mull Of Kintyre’, ‘Live and Let Die’…om maar wat te noemen. Op de 18de wordt dit op deze muzikale wijze gevierd in O13 in Tilburg. (Bron: Beatles Unlimited)

Erik Bevaart.

McCartney schreef het nummer al in 1959 voor zijn vader Jim. Hij stelde zich voor hoe het zou zijn als hij 64 zou zijn. Zou zijn vader er dan nog steeds voor hem zijn ? Jim McCartney, amateur jazzmuzikant vond het en geweldig nummer. Opvallend is dat het nummer upgepichted is waardoor McCartney’s stem veel hoger klinkt dan normaal. Luister er maar eens naar. Waarom moest dat ? Licht sfeertje ?

Het nummer inspireerde een tekenaar tot de tekening die je hier ziet. Zo zouden de heren er uit zien rond hun 64ste. Uiteindelijk hebben twee het niet gehaald en ziet McCartney er toch wel heel anders uit nu. Oud maar niet zo tevreden als op de tekening. Meer geforceerd jong.

Lees ook:PAUL McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 6)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 5)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 7)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 11)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.