McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 2)

(vervolg op verleden week zondag).

De Groep wordt wereldberoemd en verdient veel geld.

Dat McCartney ook door krachten buiten hemzelf wordt gestuurd bewijst het ontstaan van het lied Yesterday. De melodie van deze kraker kwam tot hem in een droom. Hij stond er gewoon ‘s morgens mee op. Het klonk hem zo vertrouwd in de oren dat hij dacht dat het wel een bestaand liedje zou zijn. Navraag bij de anderen leerde hem dat het echt een oorspronkelijke melodie was. McCartney werkte de melodie uit met een onzin tekst (scrambeld eggs) en later met een echte tekst. Het werd "Yesterday" en verkocht als een gek. (Dank je wel, Mephisto)

Dan komt het keerpunt.

De Betales hebben veel slechte ………….

ervaringen. Geen prive. Kunnen de straat niet op. enz. Het is mooi geweest en ze besluiten met optreden te stoppen. Op dat moment verschijnt Mephisto weer aan Lennon en claimt zijn beloning .(een ziel in ruil voor het succes). Lennon had hier niet meer op gerekend en vraagt bedenktijd. Ongeveer tegelijkertijd heeft McCartney zijn droom. (Somebody spoke and I went into a dream) In zijn droom verschijnt een man die zich voor stelt als "Sgt Pepper" (de duivel komt in vele gedaanten) en belooft hem voor het vervolg van zijn carriere, de studiojaren, nog meer roem. McCartney bespreekt zijn droom met Lennon en nu bekent de laatste de belofte die hij indertijd deed in zijn droom met "the man from the Flaming pie".

Ze schrikken ervan en besluiten voor de zekerheid een scenario te bedenken om de duivel te misleiden. Zo hopen zij beiden buiten schot te blijven en een begin te kunnen maken met een nieuwe fase.

Volgende week zondag verder:

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 1)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 3)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 5)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 9)
Lees ook:YESTERDAY JATWERK ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.