AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 1)

Vanaf vandaag een wekelijks terugkerende soap. Steeds op vrijdag om 18.00u. een nieuwe aflevering.

Mijn eerste muzikale herinnering heb ik aan het liedje “Willem wordt wakker” van The Butterflies. Dit nummertje is een cover van Wake up little Suzie van the Everly Brothers. Het liedje kwam uit in 1958. Ik was toen 4. Mijn zussen moesten lachen als ik meezong: Willem had geen zin, hij knoop zijn bed weer in. Ha ha, knoop in plaats van kroop. Ja hallo, ik was pas vier. In de wandkast bij ons thuis zat een lade waarin allemaal singeltjes in lagen. Met of zonder hoes. Waaronder dus “Willem wordt wakker”.

Paul AnkaOok “Oh Diana” (1957) van Paul Anka vond ik mooi. “Bernadine” (1957) van Perry Como. De plaatjes werden gedraaid op een groene koffergrammofoon. Speaker in de deksel. Hadden we hem maar niet weggegooid.

Wat zat er nog meer …….

…….in de lade ?

Een e.p. met de liedjes uit de film "White Christmas". Een e.p. van Dorus. Een of andere Duitse troubadour, Fred Bertelman met “Der lachende Vagabund”, Wout Wagtmans en Wim van Est zingen: “Tour de France”, een e.p. van Frank Sinatra, Freddy met “Unter fremden sternen”, “Jacqueline”, “Ballon” en “Met een piano” van Toon Hermans, “Milord” van Edith Piaff, en “Net als toen” van Corry Brokken. Daar deed ik het dan mee in mijn eerste zes levensjaren. Ik heb het meeste nog in een schoenendoos op zolder.

Peter Tetteroo

Volgende week vrijdag om 18.00u. verder.

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 2)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK…(DEEL 25)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 30)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 5)
Lees ook:AS IF-VERA (MP3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.