BOB DYLAN GEEFT ETA CONCERT IN SAN SEBASTIAN

Dylan toenBob Dylan geeft op 11 juli een gratis vredesconcert in het Baskische San Sebastian. ter gelegenheid van het permanent afgekondigde staakt-het-vuren door de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

Het concert maakt onderdeel uit van het jazzfestival van San Sebastian en vindt plaats op het Zurriola-strand.

In een bijna 40-jarig durend conflict wordt de ETA verantwoordelijk gehouden voor meer dan achthonderd doden in het noorden van Spanje en het zuidwesten van Frankrijk. Met het afgekondigde staakt-het-vuren is er weer hoop op vrede in Baskenland.

Eerst Neil Young die stelling neemt tegen Bush, Bruce Springsteen die de oude protestzanger Pete Seeger een plek geeft en nu dan Dylan, de zoon van de vader van de protestzangers aller tijden, Woody Guthrie, die iets politieks doet. Zal wel weer…

…tegen wil en dank zijn, want spelen doet de oude meester nog graag, maar zoals we verleden jaar in zijn autobiografie mochten lezen, hij is heel geen protestzanger, maar wil gewoon leuke liedjes maken. Ja hoor, geloof jij het ? With god on our side dan ? en The times are a changing, en blowin in the wind ? Als het geen protestsongs zijn, dan toch Dylan nuwel politieke songs. In ieder geval ben ik op 11 juli toevallig in de buurt van San Sebastian en als het lukt ga ik kijken. Hoewel ? Een paar jaar geleden heb ik Dylan nog in de Heineken Music Hall gezien en daar werd ik ook niet echt blij van. Beter is misschien om "Desire" of een ander meesterwerk op de Ipod te zetten en dan in de zon, op het strand daarvan genieten.

Lees ook:CATE BLANCHETT ALS BOB DYLAN IN FILM “I’M NOT THERE”
Lees ook:NIEUWE CD VAN BOB DYLAN “MODERN TIMES”
Lees ook:WEER AFZEGGING CONCERT ROLLING STONES
Lees ook:MARIANNE FAITHFULL EN DE ROLLING STONES
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 5)

2 reacties op “BOB DYLAN GEEFT ETA CONCERT IN SAN SEBASTIAN

  1. Ben

    Ik vind de oude Dylan helemaal het einde. Maar na het beruchte ‘motorongeluk’ was er nog maar weinig van over. Ik vind zijn stem nu lelijk geworden. Maar teksten zijn vaak nog geniaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    En dan te bedenken dat ik de eerste lp van Dylan pas kocht na het vermeende motorongeluk. Nashville Skyline. Eerst schrok ik ervan, maar nu vind ik het nog steeds een mooie plaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.