NEDERLANDSTALIGE BEATLE INTEPRETATIES

De eerste CD met Nederlandstalige bewerkingen van Beatle-nummers is klaar!! Waretlander en Gazon zijn al sinds begin jaren 70 samen bezig met muziek. POPmuziek. Nederlandstalig. Altijd tegen het bewerken van Beatlenummers geweest. Wel eens aan gedacht maar, ”Heiligschennis”. Nu een paar jaartjes ouder, eigenwijzer en onafhankelijker toch begonnen. En afgemaakt? Wat heet “af”? Er is een project:“NIET THE BEATLES”, gestart eind 2005. De teksten zijn niet alleen vertaald (zoals al eens is gebeurd door anderen), maar aangepakt, op Waterlander en Gazon betrokken. Zo ontstonden geheel eigen interpretaties van de nummers. Niet zozeer “er iets aan toegevoegd”, maar anders benaderd. Dat is ze gelukt en nu is de CD klaar. “NIET DE BEATLES” is begin september 2006 te koop, te beluisteren.

Gazon: “Dit moesten we doen. Van wie? Van onszelf. Ik vind de liedjes helemaal van ons geworden. Ze staan helemaal los van het origineel. Ik wil ook absoluut geen bootlegbeatlebandje zijn of zoiets, die de nummers zo goed mogelijk naspelen. Zet dan gewoon de plaat op, denk ik dan. Nee. Ik wil graag mijn eigen shit in de nummers kwijt kunnen. Anders blijf ik liever thuis”.

Waterlander: ”Als liedjes 40 jaar in je hoofd zitten, gebeurt er iets mee. Ze groeien, krijgen fratsen, nemen een andere gedaante aan. We hadden allebei wat ideeën verzameld van hoe zo’n klassieker ook kon klinken. En daar ontmoetten we elkaar weer, na al die jaren, op ‘n trip door die jungle van excellentie. Soms met een fileermesje, soms met een botte bijl, maar altijd met liefde en een zekere onderdanigheid hebben we er een paar “bedeesd naar onze hand gezet”. Luister maar.

NIET THE BEATLES. (Waterlander/Gazon. De Wrede Kater pj060703).

Speellijst:

Wij

Speelfilm

Laat me met rust

Zoon van de natuur

Hier, daar en overal

Echt waar

Regen

Slapen

Uiteindelijk /Hare Hoogheid

Alle nummers bewerkt door: Waterlander/Gazon.

Voor meer info:

0612429802 of [email protected]

0644206123 of [email protected]

Lees ook:CD “NIET THE BEATLES” VAN ZORGZAAM EN GAZON BINNENKORT UIT.
Lees ook:SPEELLIJST NEDERLANDSTALIGE BEATLE CD
Lees ook:ECHT WAAR-WATERLANDER/GAZON (MP3)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 31)
Lees ook:BEATLES COVERS VAN FARID EN JAMAL RISLANI (MP3′s/beatlemania)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.