AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 19)

Het is 1980. Het optreden voor de geestig gehandicapten was zo leuk dat we besluiten om door te gaan, maar dan wel iets serieuzer. We gaan oefenen. De band krijgt een naam. Swildanceband. John en Clemens werken op een school met een redelijke toneelzaal. Daar gaan we oefenen. Een keer per week. De band bestaat dan uit :John (zang en gitaar), Clemens (gitaar en zang), Wim (toetsen en zang), Wilco (gitaar) Nico (bas), Peter H. (drums) en ik zing en speel mondharmonica. Zeven man op een vol podium.

We oefenen een beetje en krijgen een paar optredens te doen. Vooral op scholen waar vrienden werken en in een kroeg in Bergschenhoek waar vrienden van ons toen bekend waren.

Zo treden we twee keer op op de school van Clemens. Een huishoudschool. Allemaal meisjes en omdat bijna alle liedjes over meisjes gaan (Therese, Ansje, Jacqueline, Johanna, Miranda, Carolien en zo), passen wij hier goed. We spelen en vinden het vooral zelf wel goed. Mij valt het wel op dat de dansvloer voller is tijdens de disco als wij pauzeren dan andersom. Totdat we "Meisjes" spelen van Raymond v/h Groenewoud. Er wordt gedanst !

We spelen o.a. Borsten dijen en blond haar.mp3

Na een paar maanden oefenen en een paar optredens wordt de band omgegooid door John. Zeven man is teveel. Ook is de kwaliteit is niet echt geweldig en er wordt gesaneerd. Dat betekent het einde voor Wim, Nico en Wilco. Clemens wordt manager en twee andere jongens komen erbij. Ik koop een elektrische Rickenbacker gitaar en een versterker. Al met al is de ambitie dat de kwaliteit van de band omhoog dient te gaan. We gaan nu ook twee keer per week oefenen. Het wordt allemaal nog wat strakker aangepakt. De Swildanceband bestaat dan uit, John, Loek en ik op zang en gitaar, andere John op bas en Peter H. nog steeds op drums. We gaan vaker optreden. John schrijft de meeste nummers. Een paar samen. Een paar van Clemens. Een paar covers (Ik heb geen zin, Ritme van de regen en het succesnummer, Meisjes).

Peter Tetteroo

Volgende week verder.

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 8)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK…(DEEL 20)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 21)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 29)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 10)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.