LOU REED EN IK

Op een zomerse dag was ik met mijn klas kinderen in het Kröller Möller museum op de Hoge Veluwe. Schilderijen van Van Gogh bekijken. Na een uurtje ging ik alvast buiten op een muurtje zitten om de kinderen die het wel gezien hadden op te vangen. Ik zat daar een poosje met een langzaam aangroeiende club kinderen. Ineens zag ik Lou Reed voorbij lopen. Hé, riep ik naar mijn leerlingen, kijk, daar gaat Lou Reed. Wat voor jullie Eminem is, was hij voor ons, in mijn tijd. Daar heb ik nog een heel stel L.P.’s van op zolder staan. Ze wilden meteen achter hem aan rennen. Loui Loui (Lou Reed op zijn Engels door mij uitgesproken, bleek als Loui te klinken). “Niet doen”, riep ik ze terug. “Laat die man”.

Even later liepen we met het hele stel richting parkeerplaats ……….

waar mijn collega’s en ik onze auto’s hadden geparkeerd. Daar zagen we Lou Reed weer, in gezelschap van een dame. “Kijk”, riep ik weer. “Moet je soms met hem op de foto” ?,vroeg een collega, plagend. “Ja”, zei ik. De collega liep op de dame af , Lou was even in de bosjes plassen, en sprak haar aan. Ze was zijn oppasser van de platenmaatschappij en meneer Reed wilde de Van Gogh’s zien. “Bla bla bla Lou Reed”, ving ik op. Lou kwam weer aangelopen en ik ook. Look Lou, zei ze, This guy want to have his picture with you, is that okay. Lou zuchtte eens heel diep en ging braaf klaar staan. Ik gaf hem een hand en zei: Hi Lou, I’m your greatest fan. Hoewel dat helemaal niet zo is. Ik vind hem wel goed. Vond hem wel goed. Transformer, Heroine, Berlin en zag hem nog eens live in de Jaap Eden hal, ergens in de jaren 70, maar daarna was ik al afgehaakt. I’m your greatest fan. Oh, my god, antwoordde Lou en hij ging gewillig met mij op de foto. Bye, zei ik. Hij was al weg en hoorde me niet meer. Groot gelijk. Die fans ….

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 2)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 30)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 12)
Lees ook:AS IF-VERA (MP3)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 5)

7 reacties op “LOU REED EN IK

 1. Ismaël

  Die foto is wel indrukwekkend, net als de platen die Lou Reed heeft gemaakt. Vooral “Transformer” vind ik erg goed.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter Tetteroo

  En dan op Transformer “Perfect day”. Zo mooi en inderdaad je oogst wat je zaait.

    /   Beantwoorden  / 
 3. dualo

  Hoi Peter wat vind jij van Ryan Adams
  03-10 in paradiso, ikzelf ben fan geworden door dit
  http://www.archive.org/details/ryanadams2005-05-14.flacf
  met zijn toestemming te downloaden,wat denk jij een niewe Gram Parsons ? is Will Oldham dat?Die is dan daar niet te downloaden,maar Calexico wel is ook erg goed Live en studio.
  groet in de traditie van Will oldham

  Dualo/Zegwaard/Ben

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Ja, ik ga kaartjes bestellen. Ik ken Ryan Adams van een verzamel Americana CD met het prachtige nummer: harder now that its over. Ik ben al eens begonnen aan een nederlandse versie, maar heb die niet afgemaakt. ik ga hem weer eens opzoeken. De andere namen die je noemt ken ik niet, maar ga ik meteen even op limewire opzoeken. Ik heb inmiddels een mondharp in D gekocht dus ga ik “vrij” afmaken.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  Helaas, uitverkocht.

    /   Beantwoorden  / 
 6. dualo

  Will Oldham is de man achter i see a darkness op american recordings van Cash.
  Voor mij het mooiste nummer van de hele serie, maar Oldham speelt ook onder weet ik veel hoeveel namen Palace Brothers Superwolves Bonnie prince billy etc.
  Op archive.org staat Calexico zelfs live in paradiso maar Live at the Backyard en Roskilde zijn nog beter.
  groet Dualo,Zegwaard,Ben

    /   Beantwoorden  / 
 7. Peter

  OK. Ik heb inmiddels het e.e.a. gedownload van Oldham. Is wel bijzonder en zal nog verder op zoek gaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.