ELLY EN RIKKERT, KON DAT WEL ?

In Amsterdam had je Paradiso, in Rotterdam moest je in Exit zijn, in Delft was De Eland berucht en in ons Dorp gingen we op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag naar de Boerderij. Eind jaren 60, begin jaren 70.

Het hippietijdperk loopt ten einde. Elly en Rikkert Zuiderveld kwamen spelen in de Boerderij. "Kon dat eigenlijk wel" ?, vroegen wij ons af. Elly had natuurlijk wel enige status vanwege haar duet met Boudewijn de Groot op Meester Prikkebeen. Nederlandse Flower Power. En dan dat tuttige "Alles is vrij" of nog erger "De kauwgomballenboom". Maar bekende artiesten, in ons dorp, nog een zweem van Hippiedom, dus wij gingen.

Elly en Rikkert speelden hun liedjes in een gezellig hoekje. Akoestisch natuurlijk. Op een gegeven ogenblik werden kazootjes uitgedeeld en moesten we allemaal met een van de liedjes meedoen. Dat werd lachen en Rikkert had er nog flinke moeite mee om de orde te bewaren en als een strenge schoolmeester na het liedje de kazootjes terug te vorderen. Nou ja. Vooruit maar. Toen kondigde Elly het liedje "Kom naar ons huis" aan. "Ja", zei Rikkert er nog snel achteraan, "Het is natuurlijk maar een liedje en het is niet de bedoeling om het letterlijk te nemen en echt naar ons huis te komen". Dat bleek een of andere onverlaat namelijk wel eens in zijn hoofd gehaald nadat hij dit lied had laten bezinken. Dat deed voor mij in ieder geval meteen de deur van huize Zuiderveld definitief dicht. Niet dat ik het ook maar een seconde zou overwegen om naar het noorden af te reizen om in de kauwgomballenboom te klimmen, maar ik bedoel….. "Zing het dan niet" ! Ik trok meteen mijn jas aan en ben naar het cafe om de hoek gegaan. Niet lang daarna bekeerde het duo zich tot het geloof en was voor iedereen het verhaal wel klaar.

Vanavond in "Andere tijden" op Nederland 3 om 20.45. Ik ga wel even kijken. Jij ook ?

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 7)
Lees ook:JUNE POINTER OVERLEDEN (gouden doden, lijstjes)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 14)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 22)
Lees ook:BEDEVAART NAAR ABBEY ROAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.