THE HORRID TALE OF A HEARTLESS KEY-THROWER-MEITE U (MP3)

‘The Horrid Tale of a Heartless Key-Thrower’ is ontstaan uit een jam met Erik Klinkhamer, voormalig bassist van Pale en mijn overbuurman en goede vriend. De zang, extra gitaar en bas nam ik op op zo’n beetje de heetste dag van deze zomer. Nadenken was er niet meer bij, creëren des te meer. Het is een beetje new-wave achtig. Ik vind het zelf een heerlijk nummer, maar smaken verschillen natuurlijk.

Meite U.

Luister naar The Horrid Tale of a Heartless Key Thrower.mp3

Mail jouw zelfgemaakte mp3 ook naar [email protected] en zie je lied geplaatst op deze blog.

Lees ook:LIEDJES VAN WEEK 35 OP EEN RIJ (MP3′s)
Lees ook:LOOK NO FURTHER-CANDYGRAMMAR (MP3)
Lees ook:DANCE TROUGH THE NIGHT-FARID RISLANI (MP3)
Lees ook:MY HEAD ON A STONE-MEITE U (MP3)
Lees ook:AMIE-L3 (MP3)

13 reacties op “THE HORRID TALE OF A HEARTLESS KEY-THROWER-MEITE U (MP3)

 1. Peter

  Mooi intro. Jazzy vervolg (ik hoor ineens een vleugje Robert Wyatt van de hele vroege Soft Machine). Sitting in a field. Noone showing up just a Couple of cars ridin’above my head. Poezie. Mooi amerikaans accent. Heerlijk sfeertje. Waar gaat het nummer over ?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Meite U

  Deze tekst zit weer zo bomvol autobiografische elementen dat ik al in de tweede strofe tegen mezelf zeg: ‘Shouldn’t you throw away / The key to all that you say?’ (zie hier
  voor de post met tekst van het nummer). Maar ach, wat voor mij kristalheldere verwijzingen zijn, is voor de gemiddelde luisteraar natuurlijk koeterwaals. Een tipje van de sluier: achter verbazing en vredigheid schuilt misère; leven in een illusie (‘Sitting in the middle of the road / Tryin’ to order a vegetable soup’) is gevaarlijk; neurose + lichte tinnitus = wanhoop; stugge verwarring – zijn er consequenties? en: de sleutel naar het volmaakte liedje(/de volmaakte liefde etc.) die zoek is, of, wat nog erger is: weggegooid. Daar gaat het over. Eh… duidelijk?

    /   Beantwoorden  / 
 3. chong

  meite u, hoe gaat het met je muziek in de lofi wereld? :)
  Heb je je muziek ook daadwerkelijk gepresenteerd in de “lofi-community”?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Meite U

  Nou Chong, ik weet het niet, ik probeer het wel.. Ik stuur af en toe een mail met mp3(‘s) naar alternatieve muziekblogs, maar tot nu toe hebben alleen My Old Kentucky Blog en Peter toegehapt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. chong

  Meite U,

  Welke mp3′s van je stuur je meestal? Of is dat verschillend?
  En heb jij ook dat gevoel dat je je nieuwste werk bijna altijd het beste vindt? (totdat je weer iets nieuws hebt)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Peter

  Hey Meite U. Heb je al eens wat naar labels als Exelsior gestuurd ?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Meite U

  Hé Chong, nou ik heb ‘Filling Out Coordinates’ het meest opgestuurd, dat is schijnbaar mijn ‘internet-hit’. Laatst heb ik weer een mailtje naar My Old kentucky Blog gestuurd met o.a. ‘The Horrid Tale..’ en nog 2 nummers. Het is toch moeilijk kiezen, want smaken kunnen zo enorm verschillen.
  En, ja! Dat heb ik ook! Het liedje waar ik mee bezig ben, lijkt beter dan alles daarvoor. En ik heb wel ‘s het idee dat ik een liedje ook het best uitvoer als het nog ‘vers’ is.

    /   Beantwoorden  / 
 8. chong

  “En ik heb wel ‘s het idee dat ik een liedje ook het best uitvoer als het nog ‘vers’ is.”

  daarom maak ik nix af en begin ik aan van alles…

    /   Beantwoorden  / 
 9. Meite U

  Veel voorkomende ziekte, Chong.
  Peter: ja, ik heb ‘Spinus’ opgestuurd, met een melodramatische brief d’rbij. Ook heeft een vriend een keer een nummer naar Meindert Talma gemaild en ‘m met bijna dreigende klem gevraagd om ‘t te pushen bij Excelsior. Heeft niets opgeleverd, maar ik begin te begrijpen dat je als artiest eigenlijk gezien moet zijn in het concert-circuit om kans te maken bij een label.

    /   Beantwoorden  / 
 10. chong

  Meite, wie is Meindert Talma?
  En waar ging je melodramatische brief over? :)

    /   Beantwoorden  / 
 11. Meite U

  Meindert Talma moet je ff op googlen, dat is een beroemde Friese underground-hero.
  De inhoud van de brief wil ik niet publiekelijk over uitweiden, maar pathetisch was het. Eigenlijk hoopte ik dat ze me bakken met geld zouden geven om apparatuur en instrumenten van te kopen en vervolgens ook nog ‘s allerlei geweldige én volgzame muzikanten voor me op zouden zoeken..

    /   Beantwoorden  / 
 12. Peter

  Meite U. Wat betekent Spinus? Ik begrijp dat je Spinus EP religieus is. Je andere werk niet?

    /   Beantwoorden  / 
 13. chong

  Spinus is geloof ik een stad of plaats waar Meite geweest is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.