JOY-JANIS IAN (MP3)

Janis Ian over haar laatste CD:

Als je de teksten van songs als ‘Danger Danger’ en ‘The Great Divide’ tot je neemt, rijst het vermoeden dat het culturele klimaat in de Verenigde Staten momenteel verre van optimaal is. Er wordt tussen de regels door gesproken over censuur, en een tweedeling in de samenleving. Het lijkt er op dat Ian het niet zo op heeft met de "neocons" die het land regeren.

""Ik denk dat vaak vergeten wordt hoe jong de Verenigde Staten zijn, vergeleken met Europa. Onze "founding fathers" noemden onze democratie een experiment, en het is nog steeds volstrekt onduidelijk hoe dat uit gaat pakken. Ongelukkig genoeg heeft onze huidige regering een sfeer gecreëerd van "wij"en "zij", waarbij zij die er net zo over denken als de regering beschouwd worden als "wij", en de rest van de bevolking als "zij". Uiteraard hoor ik bij "zij". Maar gelukkig zijn er over twee jaar verkiezingen, dus dit moeten we nog even uitzitten..;-)

Wat bedoel je met de titel "Folk Is The New Black"? Moeten we dat ironisch opvatten, of ben je serieus? .

Beide. Folkmuziek is altijd wat meer populair in tijden van politiek rumoer en culturele verandering, iets waar we momenteel in de US mee te maken hebben. Vandaar ook de herlevende belangstelling voor singer/songwriters. Maar als de hippe goegemeente besluit dat "folk" vertaald kan worden in advertentiedollars, zal men dat zeker niet laten.

Luister vandaag naar het zevende nummer in de serie JANIS IAN op MUZIEKSTUDIO. Joy.mp3

Lees ook:FOLK IS THE NEW BLACK-JANIS IAN (MP3)
Lees ook:DINSDAG 11 APRIL STATS
Lees ook:DONDERDAG 20 APRIL STATS
Lees ook:RICHARDS WEER THUIS, STONES CONCERTEN UITGESTELD
Lees ook:MP3′s WEEK 40 (JANIS IAN WEEK)

Eén reactie op “JOY-JANIS IAN (MP3)

  1. Jan de Vries

    Fantastisch nummer van een ook verder fantastische CD. Vondsten als “fireflies that sing your name” en “home is just a heart away”… het lijkt niet moeilijk maar hoe krijgt ze het voor elkaar.
    Janis heeft afgelopen dagen opgetreden in Nederland, komt nog vrijdag in De Meervaart Amsterdam en zondag in Diligentia Den Haag.
    We kijken uit naar de volgende CD en de volgende toernee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.