NIEUWE CD VAN BOB DYLAN “MODERN TIMES”

Dylan kwam woensdag met zijn nieuwe album Modern Times op nummer één binnen in de Amerikaanse Billboard 200-lijst van best verkochte popalbums.

Het is vooral een gezellige CD. Makkelijke liedjes. Soepel gespeeld en charmant gezongen (?). In eerste instantie dacht ik aan "Selfportrait", maar later vond ik deze muziek meer in de lijn van Nasville Skyline liggen. Gezellig allemaal, ik houd hier wel van en ken hem al helemaal uit mijn hoofd, maar is dat wat de echte Dylan fans verwachten, gezelligheid? Schijnbaar wel want het album krijgt overal juichende kritieken. Het is ook weer een bewijs van wat Dylan zelf in zijn autobiografie vertelt. Hij zegt altijd gewoon een leuk, mooi liedje wilde maken en helemaal niet de protestzanger wilde zijn die men van hem maakte. Modern Times vind ik OK. Aint Talkin vind ik briljant. Dylan op zijn best.

Het is in ieder geval voor het eerst in 30 jaar dat Dylan op de hoogste plek staat met een album. Billboard meldde dat van Modern Times in de eerste week 192.000 exemplaren over de toonbank gingen in de VS. In Nederland kwam het album woensdag op nummer drie binnen.

Dylans laatste album dat de hoogste positie in de Amerikaanse albumlijst wist te bereiken, was Desire uit 1976. Met zijn laatste cd breekt de zanger ook nog eens een persoonlijk record: nooit eerder kwam hij zo hoog binnen met een nieuw album. Kijk ook hier.

De 10 beste Dylan album’s :

1. Desire

2. Greatest hits volume 1 1967

3. Nasville Skyline

4. The essential Bob Dylan

5. Blond on Blonde

6. Blood on the tracks

7. Basement Tapes

8. Modern Times (nu al)

9. John Wesley Hardin

10. Planet Waves

en wat is jouw lijst ?

Lees ook:EMMYLOU HARRIS EN MARK KNOPFLER
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 5)
Lees ook:BOB DYLAN GEEFT ETA CONCERT IN SAN SEBASTIAN
Lees ook:CATE BLANCHETT ALS BOB DYLAN IN FILM “I’M NOT THERE”
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 4)

3 reacties op “NIEUWE CD VAN BOB DYLAN “MODERN TIMES”

 1. dualo

  Live in 1966 met The Band waar hij voor judas word uitgemaakt en dan de allerbeste uitvoering doet van Like a rolling stone.
  En live in 75, daar heeft hij er echt zin in.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Stefan Nolovan

  Highway 61 revisited. Hm, vreemd dat die niet in je lijstje staat. Like a rolling stone, Ballad of a thin man, Desolation row… Need I say more? Misschien wel de allebeste Dylan!! ( Modern times is ook great!)

    /   Beantwoorden  / 
 3. AllisonK

  Highway 61 Revisited is mijn aller aller favoriete album van Dylan……..hoe kan DAT nou in de lijst ontbreken!!! :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.