FLACO JIMENEZ IN CONCERT

Eind jaren 70 zag ik Flaco Jimenez voor het eerste in de begeleidingsband van Ry Cooder. Prachtig deze Chicken Skin Revue, vastgelegd op de LP/CD Showtime van Ry Cooder. Het was voor mij toen een eerste kennismaking met de Tex mex muziek. Later bekender gemaakt door Los Lobos en Rowen Heze. Op de CD Showtime zingt Flaco Jimenez het nummer "Volver". Als ik in een Mexicaans restaurant ben en er speelt een livebandje vraag ik altijd even of ze dit nummer willen spelen. Ze kennen het allemaal. Flaco is still goiing strong. Vanavond speelt hij in Paradiso en zelf ga ik a.s. donderdag naar Tilburg om hem daar te zien spelen. Als ik de kans krijg vraag ik hem om Volver te spelen.

Kijk ook eens hier.

Lees ook:VOLVER/TERUG-PETER TETTEROO MP3
Lees ook:PINK POP 2006 LAATSTE DAG
Lees ook:LETS SPEND SOME TIME TOGETHER (STONES IN CHINA)
Lees ook:BILLY PRESTON (Gouden Doden)
Lees ook:ELLY EN RIKKERT, KON DAT WEL ?

2 reacties op “FLACO JIMENEZ IN CONCERT

 1. Henk Reijs

  Ook ik ga donderdag en zaterdag naar het concert van Flaco Jimenez.
  Hoop dat er ook vele nieuwe nummers worden gebracht.
  Hopen dat hij ” Borderline” zal spelen/zingen .

    /   Beantwoorden  / 
 2. Grard

  Ik was gisteravond in 013 bij het concert. Flaco was netop dreef toen zijn grote liefde “bier” hem noopte om even een rustpauze in te lassen (denk ik. De band was genoodzaakt de tijd even vol te spelen met wat flauwe covermuziek. Daarna kwam Flaco sterk terug. Volver (niet zo mooi als bij Ry Cooder, maar toch) en een prachtig “Across the borderline” tussen “He’ll have to go”, “hey love que paso”, “Carmalita” en andere klassiekers waren hoogtepunten. Wat blijft is dat de begeleidingsband een beetje vlak aandoet. Ik hou niet van de stem van Rubio. Te gewoontjes op de duetten met Flaco na. Al met al een leuke avond, maar van mij mag Flaco de volgende keer weer met Ry Cooder of John Hiatt gaan toeren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.