DE SPARKS ALIVE AND KICKING

In 1974 kwam een klasgenoot Wim B. met twee platen aandragen van de Sparks. Tot dan voor mij niet meer dan een geinig top 40 bandje. Denk maar aan de hit “This town ain’t big enough for the both of us”. Na het beluisteren van “Kimono my house” en “Propaganda” ging ik gedeeltelijk overstag. Wat een leuke, frisse popmuziek. Mooie liedjes. Ingenieus maar toch goed in het gehoor. Het jaar daarna zag ik ze in het congresgebouw te Den Haag. Toen was voor mij de sjeu er al eigenlijk weer af. Vandaag lees ik echter in de krant dat ze nog bestaan, CD’s maken en dinsdag 21 februari optreden in Paradiso. Nog steeds Ron Mael met z’n snorretje (Mick Jagger dacht aan een reincarnatie van Hitler) en Russel Mael met zijn hoge stemmetje. Er is ook een nieuwe CD. “Hello young lovers”. Wim B. weer eens bellen en de twee LP’s tevoorschijn toveren en opzetten. (ik heb ze nog steeds al mijn honderden LP’s)

Ga jij naar het concert in Paradiso ?

Wat vond je ervan ?

Lees ook:MICK JAGGER HAPT NAAR LUCHT
Lees ook:MARIANNE FAITHFULL EN DE ROLLING STONES
Lees ook:MICK JAGGER WIL OP ZANGLES
Lees ook:MICK JAGGER ZICHZELF IN COMEDY
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 31)

Eén reactie op “DE SPARKS ALIVE AND KICKING

  1. Jessica

    Gisteravond ben ik samen met m’n vriend naar het concert van Sparks in Paradiso geweest. Nooit verwacht dat ze ooit weer in Nederland zouden optreden en nog wel met een heus concert, maar ze stonden er. Vantevoren zijn we naar een Ierse pub aan het Leidseplein gegaan, waar ik ook andere Sparksfans ontmoette. Hier hebben we een hapje gegeten en daarna togen we met z’n allen naar Paradiso. Toen we de zaal binnenliepen, was het nog niet erg druk en konden we gemakkelijk naar voren lopen. Maar naarmate de avond vorderde, begon het meer en meer vol te stromen en was het uiteindelijk behoorlijk gevuld. Ook het balkon was goed bezet. Ron en Russell kwamen ongeveer kwart over 9 het podium op en gingen meteen van start met “Dick Around”, het eerste nummer van hun laatste album “Hello Young Lovers”. De overige bandleden stonden achter een doorzichtig gordijn en in het midden stond een groot scherm waar filmpjes met Ron en Russell op te zien waren, passend bij elk liedje. Iedereen was in het zwart gekleed. Het hele album werd vlot afgewerkt en na een korte pauze gingen ze verder met songs van de andere 19 platen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.