50 JAAR POPHISTORIE, blunders, jatwerk en frustratie-ERIK BEVAART (boek)

Popjournalist Erik Bevaart schreef het boek “50 jaar pophistorie, blunders, jatwerk en frustratie”.

In het boek schrijft Bevaart over “Kapitale blunders”,onderschatting en overschatting als dure fout. “Jatwerk of herontdekt”, de dunne lijn tussen echt en namaak. “Frustratie”, de bescheiden rol van Nederland op mondiaal niveau. “Chauvinisme”, de link tussen beroemde artiesten en Nederland. “Ondergewaardeerd”, top 50 van artiesten die in Nederland weinig of geen hits hebben. “50 artiesten met internationale nummer 1 hits”, artiesten die aan beide zijden van de oceaan een nummer 1 hit hadden. “50 postume hits”, de onverklaarbare populariteit van de dood. “50 strotten”, de eeuwigheidswaarde van de stem.”Popmuziek en politiek”, over het lucratieve protest in hitvorm. “50 records”, de overtreffende trap als erkenning in de voetnoten van de pophistorie.

Enkele recensies:

(Nico Heemelaar AD): Een aangename grabbelton van ditjes en datjes.

Jimmy Tigges (Radio Rijnmond, Platenblad): Poptrivia verheven tot hoogwaardig leesvoer.

Bert Dijkman (Platomania): Vol overgave en met overduidelijke liefde voor muziek stort Erik Bevaart zich op de meest opmerkelijke gebeurtenissen in een genre dat bol staat van sterke verhalen en overdomme blunders.

Harry de Winter (wintertijd) Dit boek is zeer geschikt voor radio DJ’s.

Peter Tetteroo (muziekstudio.blog.nl) Lijstjes, feiten en sappige verhalen. Lezen over muziek is bijna net zo leuk als luisteren naar muziek. Heerlijk zo’n boek voor in de tuin met het zonnetje erbij. Voor een digitaal inteview van Erik Bevaart met Peter Tetteroo, klik hier.

Lees ook:LOWLANDS EN THE BEATLES
Lees ook:MUZIEKSTUDIO VAN START
Lees ook:WHERE WATER TASTES LIKE WINE-ERIK DEN TUINDER (MP3)
Lees ook:TENNESSEE-ERIK DEN TUINDER (MP3)
Lees ook:2SPIRITS-HEER EN VROUWE COORENGEL (MP3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.