RACOON , LENNON EN AMNESTY INTERNATIONAL

In navolging van bands als Black Eyed Pies, Maroon 5 en anderen gaat Racoon een nummer van Lennon coveren voor ‘Make Some Noise’, een project, dat ontstaan is nadat Yoko Ono Amnesty de rechten van de songteksten van John Lennon aan Amnesty schonk. Het is een wereldwijd muziekproject waaraan tientallen wereldberoemde artiesten belangeloos meewerken door uitvoeringen van de Lennon-songs op de plaat te zetten om zo aandacht te vragen voor schending van de mensenrechten.

“We zijn vereerd dat we bij mogen dragen aan dit goede project” aldus Bart van der Weide van Racoon. De zanger van Racoon is een fan van The Beatles en John Lennon. Het nummer wat we gaan opnemen is ‘Working Class Hero’ en wordt in we september op genomen.

Working class hero staat op de beste solo LP (CD) van John Lennon, Plastic Ono Band. Toen de LP uitkwam was het vooral spannend dat Lennon in dit nummer het wordt "fucking" gebruikte dat op het tekstvel gecensureerd was. (PT)

Lees ook:BEATLES EN CIRQUE DU SOLEIL
Lees ook:OVER STRAWBERRYFIELDS (Beatlemania)
Lees ook:BRIEVEN LENNON LEVEREN VEEL EURO’S OP
Lees ook:LOWLANDS EN THE BEATLES
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 32)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.