McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 3)

Vervolg op verleden week zondag:

Het scenario dat Lennon en McCartney bedenken is het volgende:

Als uitgangspunt nemen zij een ongeluk dat McCartney had met zijn moterfiets. In plaats van de echte afloop (McCartney kwam er vanaf met een gebroken tand en een litteken op zijn lip) doen zij het voorkomen dat dit een dodelijk ongeluk is geweest. Om de duivel te misleiden en om McCartney gewoon voort te laten bestaan gaan zij nu allemaal onduidelijke en overduidelijke clues planten. Ze gaan er van uit dat de duivel deze clues zal ontdekken en denken zo weg te komen. De duivel laat hen inderdaad in de waan dat hij er in trapt, want hij laat de heren voorlopig ongemoeid. De Beatles leven zich zo in hun spel in dat zij een meester in het planten van clues worden. Het wordt een "Magical Mistery Tour", indeed.

Wat zij niet weten is het feit dat de race met Mephisto een ongelijke strijd zal zijn. De duivel weet natuurlijk precies hoe de vork in de steel zit en zoekt een "voertuig" om zijn werk af te kunnen maken. Hij vindt de labiele Chapman. Treed bij hem binnen en vanaf dat moment is Chapman bezig met het toeleven naar de fatale dag in oktober 1980. Hij leeft zich zo in dat hij op een gegeven ogenblik zelfs ook met een Japanse vrouw trouwt. Hij voelt zich Lennon.

Als Lennon denkt dat……..

………de misleiding van Mephisto gelukt is heeft hij, de Beatles, een huwelijkscrisis, een solocarriere en 5 jaar van rust doorstaan en wil weer opnieuw beginnen (Just starting over), maar dan slaat Mephisto in de persoon van Chapman toe.

Op 8 december 1980 wacht Chapman, Lennon twee keer op, voor The dakota Buiding waar Lennon en Ono Wonen. De eerste keer ’s morgens heeft hij de moed nog niet, hij vraagt een handtekening i.p.v dat hij schiet. Lennon weet dat zijn einde nadert als hij Chapman in de ogen kijkt. Hij herkent in zijn blik "The man from the Flaming pie" en vraagt tot twee keer toe. Is that all you want ? Lennon werkt die dag aan "Walking on thin ice", Hij loopt al jaren op dun ijs. Sinds de eerste ontmoeting met de duivel is hij er nooit zeker van geweest dat hij hem voor is gebleven want hij zingt niet voor niks:" Life is wat happens to you when you’re busy making other plans" en dat hij weet dat hij er eigenlijk al geweest had horen te zijn blijkt uit zijn lied: "Living on borowed time". Hij eet zijn galgenmaal en gaat terug naar huis. Daar wacht Chapman weer. Mephisto roept in zijn hoofd: "Do it, do it, do it ,do it". Emotieloos schiet hij Lennon neer en wacht op zijn arrestatie.

De duivel verlaat Chapman en lacht !

Het was een heftige strijd, maar nu wordt de ziel van Lennon ingelijst naast die van: Kennedy (2 maal), Martin Luther King (I had a dream, dezelfde als Lennon ?) Ghandi, Palme en andere ijveraars voor wereldvrede.

De clues beginnen op Revolver. Sgt Peppers staat er vol mee. Het Witte Album, Magical Mistery Tour, Abbey Road (de hoes), Let it Be en daarna nog op tal van solo-elpees. Tot op de elpee "Flaming Pie " van McCartney toe. Het eind zal nog wel niet in zicht zijn, vermoed ik.

Volgende week verder met de clues.

.

Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 12)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 2)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 13)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 1)
Lees ook:McCARTNEY IS NIET DOOD (deel 7)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.