AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 27)

Vervolg:

Muziek maken, liedjes schrijven, opnemen of film maken, verhaal bedenken, script schrijven, filmen, acteren, monteren.

Bij mij blijft het altijd een keuze tussen de twee. Of beter: dan staat het liedjes schrijven en opnemen op de eerste plaats en dan weer het filmen. Allebei leuk.

1987. Na het gebeuren rond “Vandaag of morgen” en de plaatopname en het televisieoptreden verleg ik mijn aandacht naar het maken van een film. Vroeger op single/super 8 formaat maar nu heeft de videocamera zijn intrede gedaan en dat biedt voor mij (ons) veel meer mogelijkheden. Met twee vrienden ga ik aan de slag. Noud, Clemens en ik zitten elke week een avond bij elkaar om iets te bedenken. Het wordt een film over een bijna uitgestorven diersoort. Wij noemen hem “De Pim”. In de film zien we hoe “De Pim” in huis wordt gehaald door een bioloog die zijn gedrag bestudeert teneinde de soort in leven te kunnen houden. O, ja. Het is een Parodie. Had ik dat al gezegd?

We schrijven het script, zoeken acteurs naast onszelf (Wim, Mariella, Piet, Sonja, Ragonda, Koos, C.Velaat) filmen en monteren. Waar blijft de muziek? Natuurlijk grijp ik mijn kans weer om met muziek aan de gang te gaan. Samen met John schrijf ik de muziekscore van de film. Ook schijven we samen met Clemens, in één uur een nieuw liedje: “Vraag het aan de slager”. Dit nummer nemen we op en filmen meteen daar achter aan onze eerste Videoclip. Koos zingt de lead. Weer een nieuw kunstje erbij geleerd. Het schrijven van filmmuziek.

Een lied uit "De Pim": vraag het aan de slager.wma

Peter Tetteroo

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 29)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 28)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 30)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (deel 15)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 32)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.