AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 23)

Al in 1981 schrijf ik een liedje dat voortkomt uit een dip tijdens de periode met de Swildanceband, als ik moe ben en er de betrekkelijkheid van al dat gedoe weer eens in zie. Het heet "Vandaag of Morgen". In 1985 is er een tv serie bij de KRO en BRT die gaat over Kleinkunst. "Een kwarteeuw Kleinkunst". Alle Nederlandse en Vlaamse liedjesschrijvers en zangers van de jaren 60 tot aan 1985 komen in verschillende afleveringen aan bod. Als de serie is afgelopen biedt men de mogelijkheid voor nieuwe liedjesschrijvers om een liedje in te sturen. Ik doe vandaag of morgen op de post en vergeet het hele geval.

Als ik in 1986 van vakantie terugkom vind ik een brief van de KRO-BRT in de bus. Het bleek om een liedjes wedstrijd te gaan en er zijn uit de honderden inzendingen 19 liedjes uitgekozen om op een verzamel LP uit te brengen, gekoppeld aan een….tv optreden. Het hele project heet: "Een kwarteeuw kleinkunst, een wissel op de toekomst". Mijn liedje Vandaag of morgen is een van de 19. Nou dat is leuk. Ik neem contact op met de organisatie en het blijkt dat mijn liedje onder produktie van Peter Blanker opgenomen gaat worden in een muziekstudio van de VARA en later in het jaar ga ik naar de BRT in Brussel voor TV opnames.

Volgende week het liedje !

Peter Tetteroo

Lees ook:VANDAAG OF MORGEN-PETER TETTEROO (MP3)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 26)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 24)
Lees ook:PETER TETTEROO LIEDJES MP3′s
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 30)

4 reacties op “AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 23)

 1. chong

  Hoe kom je toch aan die adressen om liedjes in te sturen. :)
  Ik ben nieuwsgierig. ^^

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Ja. Voor internet? Op hoezen van platen kijken. In het telefoonboek. Gouden Gids. Enzo. In dit geval werd er gewoon een oproep gedaan op TV. Opschrijven en insturen. Nu kun je elke platenmaatschappij gewoon googlen en dan staat op de site wel waar je een demootje heen kan sturen. Er zijn ook nog andere sites waar je je MP3′s op kan zetten. Zoals “ongekend talent” en talentenbeurs. Of kijk op http://platenmaatschappij.startkabel.nl/
  Succes.

    /   Beantwoorden  / 
 3. chong

  Oh, ik was eigenlijk nieuwsgierig naar het nummer Vandaag Of Morgen. :)
  Toch bedankt voor de info. :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Volgende week vrijdag.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.