AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 21)

Vervolg: (zie "Al die jaren muziek")

Op een avond spelen we voor een tennisvereniging ergens in Schiedam. Ruud kan het geluid niet doen die avond en Clemens gaat achter de knoppen. Het wordt een topavond. Ruud, erg kritisch, regelde bij voorkeur mijn geluid zo dat het voor mij en het publiek moeilijk was om mij te horen.. Nu zag Clemens al die knoppen en schuiven voor zich en kreeg een briljante ingeving. Gewoon alles open tot aan het maximum. Het geluid was kristalhelder. De sound perfect. Eindelijk hoorde ik mezelf en in overmoedigheid speelden we de sterren van de hemel en kon ik niets ontziende monologen houden. Ik beledigde er op los. De tennisboys en girls vonden het prachtig. Ik zag steeds het lachende gezicht van Emiel (een vriend en vaste concertbezoeker) in het publiek. Het was feest.

Hierna werd het voor mij snel allemaal wat minder. Het is 1982 en een nieuwe liefde slokte erg veel energie en tijd op. Ik ging opzien tegen de tweemaal in de week oefenen en de optredens in het weekend. Tot overmaat van ramp kreeg ik een moeilijke gitaarpartij op van John, die ik niet onder de knie kreeg en werd het gevoel er steeds meer buiten te staan groter en groter. Op een avond, na een oefensessie reed ik achter John aan naar huis. Ik liep met hem mee naar binnen en zei dat ik mee ging stoppen. Hij hield me niet tegen en vond het eigenlijk wel best.

Dat was dat. Het einde van een geweldige periode muziekspelen. Nooit meer zou ik een bandje kunnen zien spelen zonder het gevoel te hebben van: "Dat wil ik eigenlijk ook". Nog steeds.

Peter Tetteroo

Volgende week verder.

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 2)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 19)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 18)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (deel 15)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 27)

Eén reactie op “AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 21)

  1. chong

    Vrij dramatisch. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.