AL DIE JAREN MUZIEK (deel 15)

Vervolg:

Na de deceptie van het brengen van onze eigen Nederlandstalige popmuziek kwamen we een paar jaren van rust aan voor mij, wat betreft het zelf maken van muziek. Voorlopig weer platen kopen, concerten bezooeken en het daar bij houden. Mijn vriend John ging ondertussen wel fanatiek door met het schrijven en opnemen van liedjes, maar ik koos voorlopig voor een tweede creatieve bezigheid. Het maken van Films. Op single 8, Fuji.

De platen die ik in deze jaren kocht waren van..

Wings, Band on the run, Venus and Mars, Goodnight Tonight. Beach Boys, Love you. Neil Young. Eagles, hotel California en….ondanks alles koscht ik ook de LP "Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou" van Koelewijn en draaide hem grijs. Koelewijns finist hour. Nederlandstalig popmuziek. Hij wel en wij (ik) niet.

Ook Cornelis Vreeswijk deed weer mee met zijn bewerkingen van Jim Croce’s covers. Foto’s en een souvenir. Prachtig. Ik zag hem in de Kleine zaal van de Doelen te Rotterdam ook nog Live deze nummers spelen. Ik dacht weer: "dat wil ik ook". (een gedachte die steeds weer opduikt als ik een bandje zie spelen).

John en ik besloten om samen met nog wat andere vrienden een bedevaart naar California waar de westcoastmuziek gemaakt werd te gaan maken. Inspiratie opdoen. Daarover volgende week meer.

Peter Tetteroo

Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 30)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 18)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (DEEL 21)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 26)
Lees ook:DE SPARKS ALIVE AND KICKING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.