AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 12)

Vervolg:

In 1975 kreeg ik mijn tweede gitaar. Van mijn moeder, op mijn 21e verjaardag. Gekocht bij Hakkert in Rotterdam. Prachtige Countrygitaar. Nu kon ik mijn EKO met de te hoog liggende snaren aan de kant gooien. (anno nu ,2006, staat deze gitaar bij mijn dochter op haar kamer voor haar eerste akkoorden). Inmiddels had ik aardig wat liedjes geschreven en opgenomen en John en ik besloten om onze krachten weer eens te bundelen. Ik had hem van het Engels afgeholpen en ook hij schreef nu Nederlands. We besloten om beroemd te gaan worden…

In de zomermaand nadat we eindexamen deden (1976) schreven we daartoe drie Nederlandstalige popsongs en namen deze in een paar dagen tijd op bij John thuis. Hij was het ouderlijk huis al uit en woonde samen met zijn vriendin in een huisje onder de huurwaarde zoals dat toe nog bestond. De drie liedjes heetten: Sherry en en filtersigaret, Ansje en Huisje ohw. Nadat we de liedjes hadden opgenomen en op een cassette gezet besloten we om de platenmaatschappijen in Hilversum af te gaan. Je las wel eens dat je een bandje kon opsturen, maar wij dachten dat het handiger was om zelf maar met het cassette bandje mee te komen.

We reden naar Hilversum en zochten Bovema op. Daar zat Neerlands Hoop (foto) ook met hun platen dus zouden ze daar wel van Nederlandstalig houden. De juffrouw aan de balie vond ons wel leuk en in plaats van ons weg te sturen pakte ze de telefoon. Even later zaten we bij een of andere A&R manager in een kantoortje. Laat maar horen. We draaiden onze drie nummers. Hij luisterde aandachtig en zat ritmisch mee te tikken. Dat gaat goed, dacht ik. Hij haalde het bandje weer uit de speler en gaf het terug. Tja, vroeg hij zich af, ik weet niet of er wel markt is voor Nederlandstalige pop. (Kende hij het verhaal van de Decca-sessies en The Beatles dan niet ? Maakte hij hier niet een historische vergissing?)

Peter Tetteroo

Volgende week vrijdag om 18.00u. verder

Kijk ook hier voor de vorige delen.

Lees ook:AL DIE JAREN …MUZIEK (deel 13)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 30)
Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 8)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (deel 15)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 31)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.