AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 9)

Vervolg.

Kermis op het dorpsplein. Altijd te vinden bij de botsautootjes. Daar schalde het nummer “Teach your children” over het terrein. Huh ? Wat is dat nou weer ? Wat mooi. Nog nooit zoiets eerder gehoord. Precies pas. Warm, vol, meerstemmig en wat voor stemmen. De volgende dag in alle vroegte meteen weer naar de platenwinkel, Hees en co in Delft. Zet Déja Vu eens op. Het eerste nummer: "Carry on", door de koptelefoons (goed met twee handen tegen je oren houden).

Een week heb ik…

het goede nieuws voor me gehouden omdat ik toch wel het gevoel had dat ik nu met iets heel softs in aanraking was gekomen. Meerstemmige zang. Akoestische gitaren. Ik vertelde het toch maar schoorvoetend aan een vriend aan de bar van onze plaatselijke poptempel “De Boerderij”. Die wist het al. Dit mocht van de toenmalige smaakpolitie. Helemaal OK. Ik was erg opgelucht. Ik snapte het nog steeds. Mijn muzikale smaak ontwikkelde zich nog steeds door, parallel aan de tand des tijds.

The Band in de doelen te Rotterdam in 1970. In die tijd maakten we er met een groepje vrienden een sport van om bij concerten naar binnen te piepen. Meestal lukte dat wel. Deze keer niet. Een paar vrienden glipten door de rij heen naar binnen, maar ik bleef buiten. Gelukkig kwamen we een ons wel bekende platenzaakeigenaar tegen. Hij had vrijkaartjes. Mijn vriend Jacky Stolk en ik zaten daarna voor 10 gulden, riant, loge en ik werd nummer na nummer (time to kill, lonsome Suzie) meer Bandfan. De volgende dag heb ik meteen Music From Big Pink, The Band en Stage Fright gekocht. In de trein naar huis kwam ik een oudere plaatsgenoot tegen en ik vertelde hem enthousiast over het concert dat ik gisteren zag en liet hem de twee aangeschafte LP’s zien. Zo, zei hij geamuseerd, weer een Bandmannetje erbij. Ik kom nog wel eens iemand tegen die ik hierover vertel en die dan scheel van jalouzie ziet omdat ik wel en hij niet bij dit concert geweest ben. Mooi zo.

Peter Tetteroo (zie voor voorgaande delen hier)

Volgende week vrijdag om 18.00u. verder.

Lees ook:AL DIE JAREN…MUZIEK (deel 8)
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (DEEL 32)
Lees ook:DE SPARKS ALIVE AND KICKING
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK deel 17
Lees ook:AL DIE JAREN MUZIEK (deel 16)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.